Αλλαγή στην αλλαγή

  Μόνο για τους στεγνούς αγώνες θα ισχύει η «ποινή» για τις Open

  Κάθε δύο ημέρες έχουμε και μια νέα διευκρίνιση του νέου κανονισμού για τις Open συμμετοχές στο MotoGP. Αυτήν τη φορά, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν οι ομάδες Open στο Κατάρ όπου πραγματοποιούνται οι χειμερινές δοκιμές για τις μη εργοστασιακές ομάδες, αποφασίστηκε η «ποινή» για τις Open να ισχύει μόνο για στεγνούς αγώνες.

  Η Dorna, έπειτα από πίεση που δέχτηκε από τη Honda, αποφάσισε να δημιουργήσει την κατηγορία Factory 2 η οποία θα προκύπτει σε περίπτωση που μια Open ομάδα κερδίσει έναν αγώνα ή πάρει δύο δεύτερες θέσεις ή πάρει 3 τρίτες θέσεις. Οι Factory 2 θα έχουν 22,5 λίτρα καυσίμου και 9 κινητήρες στη διάθεσή τους, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν θα υπάρχει περιορισμός σε δοκιμές ή εξέλιξη του κινητήρα.

  Στο Κατάρ η Dorna έδωσε μια διευκρίνιση στον συγκεκριμένο κανονισμό επικυρώνοντάς τον μόνο για αγώνες σε στεγνές συνθήκες και όχι σε αγώνες υπό βροχή. Αυτό έχει μεγαλύτερο νόημα καθώς σε έναν βρόχινο αγώνα το αποτέλεσμα μπορεί να είναι παραπλανητικό και να το πληρώσει μια ομάδα χωρίς να έχει ουσιαστική δυναμική.

  Στη συνάντηση που είχαν οι ομάδες Open στο Κατάρ ξεκαθαρίστηκε επίσης πως οι ομάδες εκτός από την Ducati θα χρησιμοποιήσουν την ECU του 2013 και όχι του 2014 διότι δεν μπορούν να την υποστηρίξουν με τεχνικούς και προσωπικό. Αντίθετα, η Ducati, έχοντας πίσω της ένα ολόκληρο εργοστάσιο και μεγάλη τεχνογνωσία θα χρησιμοποιήσει την ECU του 2014 της Magneti Marelli κάτι που τη φέρνει σε θέση ισχύος σε σχέση με τους υπόλοιπους.

  Την Τρίτη 11 Μαρτίου θα έχουμε τον ολοκληρωμένο νέο κανονισμό Factory 2 που θα παρουσιάσει ο Carmelo Ezpeleta.

  Σχόλια

  Σχόλια