Οι δοκιμές εντός της χρονιάς

Η Pirelli ανακοίνωσε τις ημερομηνίες δοκιμών μέσα στην χρονιά

Το 2013 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για την δημόσια εικόνα της Pirelli καθώς δέχθηκε σκληρή κριτική για τα ελαστικά της. Η ιταλική φίρμα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ομάδων κατασκεύασε ελαστικά τα οποία απλώς δεν έκαναν…

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς κατάλαβαν ότι έπρεπε να βάλουν ένα όριο στον διασυρμό του ονόματός τους κι έτσι αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στις ομάδες. Μπαίνοντας στο 2014, σε μια χρονιά που όλα αλλάζουν, οι Ιταλοί θέλησαν να το παίξουν εκ του ασφαλούς το παιχνίδι. Και καλά έκαναν. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι τα φετινά P Zero είναι ανθεκτικότερα όμως θα πρέπει να δούμε την πορεία του πρωταθλήματος για να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα.

Η Pirelli είχε ορισμένες απαιτήσεις από τις ομάδες για τη νέα χρονιά και η σημαντικότερη ήταν αυτή των δοκιμών κατά τη διάρκεια της χρονιάς ώστε να μπορέσει να εξελίξει τα ελαστικά της τόσο για την τρέχουσα χρονιά όσο και για την επόμενη. Μετά από κόπους και βάσανα κατάφερε τις ομάδες να πουν το ναι. Οι δοκιμές θα γίνονται από τους ανθρώπους της Pirelli και οι ομάδες δεν θα έχουν το δικαίωμα να… παίξουν με τα μονοθέσιά τους. Ενώ τα δεδομένα των δοκιμών θα γίνονται γνωστά σε όλες τις ομάδες.

Το πρόγραμμα των δοκιμών έχει ως εξής :

Ημέρα Πίστα Ομάδες
8 Απριλίου Μπαχρέιν Caterham
9 Απριλίου Μπαχρέιν Mercedes
9 Απριλίου Μπαχρέιν Williams
13 Μαίου Βαρκελώνη Sauber
13 Μαίου Βαρκελώνη Toro Rosso
14 Μαίου Βαρκελώνη McLaren
14 Μαίου Βαρκελώνη Force India
8 Ιουλίου Silverstone Ferrari
8 Ιουλίου Silverstone Lotus
9 Ιουλίου Silverstone Red Bull
9 Ιουλίου Silverstone Marussia

Σχόλια

Σχόλια