Νέοι βελτιωμένοι αισθητήρες ροής καυσίμου

Οι ομάδες έχουν πλέον στη διάθεσή τους την αναβαθμισμένη έκδοση, καθώς η προηγούμενη αποδείχτηκε ότι δεν έπαιρνε σωστές μετρήσεις

Οι αισθητήρες ροής καυσίμου έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά την Red Bull Racing φέτος με τον Daniel Ricciardo να χάνει το πρώτο του βάθρο καθώς ξεπέρασε το όριο κατανάλωσης στην Αυστραλία. Στη συνέχεια η RBR άσκησε έφεση αλλά τελικά έχασε. Αυτό που κέρδισε όμως ήταν να αναγκάσει τη FIA να εξετάσει το θέμα. Έτσι μετά από ανάλυση η προμηθεύτρια εταιρεία, Gill, ανακάλυψε ότι η ακρίβεια των αισθητήρων επηρεάζεται από την χαμηλή θερμοκρασία των καυσίμων που χρησιμοποιούν οι ομάδες στις κατατακτήριες δοκιμές. Στο Βρετανικό Grand Prix οι ομάδες έχουν μια αναβαθμισμένη έκδοση των αισθητήρων ροής καυσίμου η οποία λύνει αυτό το πρόβλημα.

Παράλληλα με την Gill, άλλη μια εταιρεία δουλεύει πάνω στους δικούς της αισθητήρες οι οποίοι ίσως πάρουν έγκριση από τη FIA αργότερα μέσα στη χρονιά. Η βρετανική εταιρεία ονομάζεται Sentronics και σκοπεύει να μπει ως εναλλακτικός προμηθευτής στο πρωτάθλημα του 2015.

Σχόλια

Σχόλια