Η Martini επέστρεψε στην F1

Ανακοινώθηκε η πολυ-αναμενόμενη συνεργασία Williams-Martini για το 2014

Η συνεργασία Williams-Martini ανακοινώθηκε και επίσημα στις 6 Μαρτίου. Εδώ βέβαια ταιριάζει το «ο κόσμος το έχει τούμπανο…» καθώς όλοι γνώριζαν γι’ αυτή την συνεργασία από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Σημασία έχει ότι τα θρυλικά χρώματα της Martini επέστρεψαν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ως βασικός χορηγός στην FW36. Η τελευταία φορά που είδαμε μονοθέσιο F1 βαμμένο στα χρώματα της ιταλικής φίρμας ήταν το 1975 με την Brabham ΒΤ44. Αυτή η χορηγία μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη όσο εκείνη που είχε η βρετανική ομάδα με την PDVSA αλλά είναι μια καλή οικονομική ενίσχυση για τη νέα χρονιά που έρχεται.

Η Williams φαίνεται να είναι σε καλή οικονομική κατάσταση παρόλο που χρειάστηκε να «σπάσει» το συμβόλαιό της με τον Pastor Maldonado και την PDVSA. Κι αυτό γιατί ο Felipe Massa μπάλωσε κάπως το κενό φέρνοντας χορηγίες από τη χώρα του. Η πετρελαιοβιομηχανία  Petrobras και η Banco de Brasil είναι οι νέες προσθήκες για το 2014.

Η FW36 εκτός από γρήγορη, όπως έδειξε στις χειμερινές δοκιμές, είναι πλέον και όμορφη. Ίσως το ομορφότερο μονοθέσιο στο grid.

 

Σχόλια

Σχόλια