Ευχάριστη έκπληξη η Williams

Η FW36 έχει εντυπωσιάσει στις χειμερινές δοκιμές και όλοι περιμένουν να την δουν στην Αυστραλία

Σίγουρα η μεγάλη έκπληξη των φετινών δοκιμών εξέλιξης είναι η εμφάνιση της Williams η οποία φαίνεται πως επέστρεψε στην σωστή της θέση. Η ομάδα του Sir Frank Williams αυτή τη στιγμή κατατάσσεται στην κορυφή μαζί με την Mercedes.

Η έμπνευση της ομάδας να αλλάξει προμηθευτή κινητήρα για τη νέα χρονιά ήταν μεγάλη καθώς κινητήρας της Mercedes έχει αποδειχτεί το δυνατό χαρτί της χρονιάς. Δεδομένης της πολύ άσχημης περσινής χρονιάς η βρετανική ομάδα είναι αναμφίβολα η πιο ικανοποιημένη ομάδα στα paddock.

Η FW36 δείχνει πολύ καλή στην πίστα τόσο με χαμηλό φορτίο καυσίμου όσο και με υψηλό, σε προσομοίωση αγώνα. Ο Felipe Massa ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο των δοκιμών ενώ και ο Valtteri Bottas κινήθηκε σε εφάμιλλο ρυθμό. Η αξιοπιστία βέβαια ανησυχεί λίγο τους ανθρώπους από το Grove καθώς ο Massa αντιμετώπισε προβλήματα με το λογισμικό στο πρώτο τεστ στο Μπαχρέιν και ο Bottas με τον κινητήρα την τελευταία ημέρα του τεστ. Παρόλα αυτά σε σχέση με τον ανταγωνισμό η αξιοπιστία στην Williams είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι πόσο θα μπορέσουν να διατηρήσουν αυτή την ταχύτητα που έχουν καθώς το τρένο της εξέλιξης στην F1 τρέχει πολύ γρήγορα και είναι εύκολο να το χάσεις και να μείνεις πίσω. Σίγουρα στους πρώτους αγώνες, οι οποίοι είναι εκτός Ευρώπης, δεν θα δούμε πολλές αλλαγές αλλά στη συνέχεια ο ανταγωνισμός θα έχει έτοιμα πακέτα αναβάθμισης τα οποία θα ανακατέψουν και πάλι την τράπουλα.

Σχόλια

Σχόλια