«Καθαρή» η Toro Rosso

Η FIA μετά από έρευνα κατέληξε ότι στις δοκιμές των Toro Rosso και Renault δεν υπήρξε παραβίαση των κανονισμών

Στις αρχές Ιουνίου η Red Bull είχε κατηγορηθεί για κρυφές δοκιμές στην Αυστρία μετά από μια ανώνυμη επιστολή που εστάλη στη FIA. Το θέμα, τότε, πήρε έκταση χωρίς πραγματικό λόγο. Η επιστολή ανέφερε πως οι δοκιμές της Toro Rosso στις εγκαταστάσεις της AVL στην Αυστρία την έδωσαν μεγάλο πλεονέκτημα στις αρχές της χρονιάς καθώς λύθηκαν αρκετά προβλήματα στον κινητήρα της Renault. (σχετικό θέμα)

Η επιστολή έκανε αναφορά για γκρίζες ζώνες, όπως ας πούμε για συσκευή που φυσούσε αέρα μέσα στο δυναμόμετρο. Αυτό, όμως, μπορεί να δικαιολογηθεί ότι χρειάζεται για την ψύξει του κινητήρα, αν σκεφτούμε ότι η STR ήταν τοποθετημένη στο δυναμόμετρο χωρίς πτέρυγες φαίνεται λογικό. Επίσης δεν έχει γνωστοποιηθεί τη ελαστικά φορούσε το μονοθέσιο στο δυναμόμετρο καθώς οι κανονισμοί αναφέρουν ότι απαγορεύεται η χρήση αγωνιστικών ελαστικών.

Η FIA μετά από έρευνα που έκανε κατέληξε στο ότι οι Toro Rosso και Renault δεν έκαναν κάτι παράνομο. Δεν υπήρξε παραβίαση των κανονισμών στο 6ήμερο τεστ στο δυναμόμετρο και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Σχόλια

Σχόλια