Και ξαφνικά Factory2

  Η Dorna σκέφτεται να βάλει και 3η υποκατηγορία στο MotoGP το 2014

  Δεν μας έφτανε η Open υποκατηγορία φέτος που ήρθε να πλαισιώσει τις Factory συμμετοχές, ο Carmelo Ezpeleta σκέφτεται πολύ σοβαρά να βάλει και 3η υποκατηγορία φέτος στο MotoGP. Μιλώντας σε ισπανική εφημερίδα, ο ισχυρός άνδρας της Dorna τόνισε πως στις 11 Μαρτίου θα έχουμε ακόμα μια παράμετρο στους κανονισμούς η οποία ενδεχομένως θα δημιουργήσει ακόμα μια υποκατηγορία.

  Ο Ezpeleta με λίγα λόγια ισχυρίστηκε πως αν μια ομάδα Open καταφέρει να κερδίσει μια φορά ή να πάρει 2 δεύτερες θέσεις ή 3 τρίτες θέσεις φέτος τότε θα αλλάξει το status της και θα γίνει Factory 2 από Open. Αυτό σημαίνει πως θα έχει 22,5 λίτρα καυσίμου (αντί για 24) και 9 κινητήρες (αντί για 12).

  Η πίεση που δέχτηκε από ότι φαίνεται ο Carmelo από τις Honda και Yamaha (κυρίως Honda) τον ανάγκασε να «ανακαλύψει» ακόμα ένα τέχνασμα προκειμένου να φέρει μια υποτυπώδη ισορροπία στο grid. Τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα χειμερινών δοκιμών έδειξαν ότι οι Open – κυρίως της Ducati και της Yamaha αντίθετα με τις Honda που είναι πίσω – είναι ικανές για βάθρα κάτι που σημαίνει πως τουλάχιστον στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θα δούμε Open ομάδες να μπαίνουν στην Factory 2 τροχιά.

  Σχόλια

  Σχόλια