Προβλήματα ψύξης στη W05

Στο Καναδικό Grand Prix η Mercedes αντιμετώπισε προβλήματα με την ψύξη του μονοθεσίου και έχασε την επιπλέον ισχύ του ERS με αποτέλεσμα να χάσει καθ τη νίκη. Στην προετοιμασία τους για το GP Αυστρίας έκαναν τις απαραίτητες ενέργειας ώστε να μην αντιμετωπίσουν ξανά τα ίδια προβλήματα. Όμως όπως αποκαλύπτει ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Toto Wolff, τα προβλήματα δεν λύθηκαν. Κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Red Bull Ring οι Nico Rosberg και Lewis Hamilton αντιμετώπισαν θέματα με την ψύξη των συστημάτων της W05.

Η υπερθέρμανση προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία του ERS και των φρένων. Η Mercedes υπενθύμιζε συνεχώς στον Hamilton να προσέχει τα φρένα του ώστε να μην έχει πάλι τα ίδια. Ο Rosberg δεν είχε τόσο μεγάλο πρόβλημα καθώς είχε καθαρή ροή αέρα, λόγω της 1η θέσης, κι αυτό βοηθούσε κάπως την κατάσταση. Στον Καναδά παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισε και η Williams, όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όμως. Στην Αυστρία η βρετανική ομάδα φάνηκε να έχει βρει τη λύση σε αντίθεση με τη Mercedes.

Το να κάνουμε το 1-2 ήταν δύσκολο. Αντιμετωπίσαμε πράγματα που δεν περιμέναμε, ξανά είχαμε κάποια θέματα με την ψύξη. Δυσκολευτήκαμε με τα φρένα. Η πίστα δεν έχει αρκετά μεγάλες ευθείες ώστε να γίνει σωστή ψύξη και οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες σε σχέση με τις άλλες ημέρες. Ξαφνιαστήκαμε λίγο. Η Williams έκανε πολύ καλή δουλειά, δεν νομίζω ότι είχαν τα ίδια προβλήματα.

Σχόλια

Σχόλια