Προδοσία!

  Η Honda επιτέθηκε στην Ducati για τον τρόπο που χειρίστηκε την Open συμμετοχή της

  Ο Livio Suppo το είπε ξεκάθαρα: «Η Honda είναι δυσαρεστημένη αφού μόλις μερικές ημέρες πριν την ανακοίνωση της Ducati να πάει Open, η Magneti Marelli είχε νέο λογισμικό, το οποίο είναι πιο περίπλοκο από το κανονικό της Open Κατηγορίας».

  Η Honda λοιπόν με λίγα λόγια την πάτησε… έπεσε στη δική της παγίδα καθώς – όπως παραδέχτηκε άλλωστε ο Shuhei Nakamoto «παρανόησε» το πνεύμα της κατηγορίας Open. Η Ducati, χωρίς να παραβιάσει κάποιον κανονισμό – τουλάχιστον όχι νομικό – έδωσε το λογισμικό της στην Magneti Marelli το οποίο στη συνέχεια μεταβιβάστηκε σε όλες τις ομάδες Open σαν αναβάθμιση της ίδιας της Marelli. Αυτό δεν είναι παράνομο καθώς κανένας κανονισμός δεν απαγορεύει από ένα εργοστάσιο να πουλήσει το λογισμικό του στον προμηθευτή της κοινής ECU.

  Η Honda τώρα τρέχει και δεν φτάνει καθώς η δική της RC1000V Open είναι πολύ υποδεέστερη τόσο από την FTR-Yamaha και σίγουρα από την Ducati Open. Ο Suppo επικαλέστηκε και το θέμα του κόστους λέγοντας πως έτσι δεν πέφτει το κόστος στις Open μοτοσικλέτες, ενώ έσπευσε να τονίσει με νόημα πως θα συζητηθεί άμεσα το θέμα με την Dorna και την MSMA.

  Τόσο στη Sepang, όσο και στις δοκιμές της Bridgestone στο Philip Island η Ducati έδειξε να είναι πιο ανταγωνιστική με την Open D16 και πλέον τα πράγματα ζορίζονται πολύ για Honda και Yamaha. Αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει και έχουμε εκπλήξεις τότε η Dorna θα είναι ο μεγάλος νικητής καθώς θα έχει πετύχει δύο στόχους. Πρώτα θα έχει ανακατέψει την τράπουλα και θα έχει φέρει ενδιαφέρον στο θεσμό και δεύτερον θα έχει πιέσει τόσο πολύ τη Honda κυρίως να εγκαταλείψει την αλόγιστη σπατάλη χρημάτων και να υποκύψει στη νέα εποχή του MotoGP που είναι ξεκάθαρα η Open.

  Σχόλια

  Σχόλια