Θολό το τοπίο για McLaren

Η MP4-29 ενώ εντυπωσίασε στην αρχή στη συνέχεια έδειξε να «ξεφουσκώνει»

Όταν άναψε για πρώτη φορά το πράσινο φως στην Jerez η πρώτη εντύπωση που δημιουργήθηκε ήταν ότι η McLaren έχει επιστρέψει στην κορυφή. Το μονοθέσιο έδειχνε πολύ καλό στην πίστα με τους Jenson Button και Kevin Magnussen να χαμογελούν κάθε φορά που έβγαιναν από το cockpit.

Στη συνέχεια όμως τα πράγματα άλλαξαν και η MP4-29 άρχισε να δείχνει ότι υστερεί σε σχέση με τους υπόλοιπους τόσο σε απόλυτη ταχύτητα όσο και στα μεγάλα stint. Ο κινητήρας της Mercedes της επιτρέπει να νοιώθει ασφάλεια όσον αφορά την αξιοπιστία όμως η κύρια ανησυχία για την απόδοση της βρετανικής ομάδας είναι ότι οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν τον γερμανικό κινητήρα κάτω από το κάλυμμα έκαναν βήματα προόδου. Προφανώς και η McLaren έχει κάνει πρόοδο δεν έχει όμως την εικόνα που θα περίμενε κανείς μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα.

Ο Button δήλωσε στο Μπαχρέιν ότι η MP4-29 δεν είναι τόσο γρήγορη και πως όλοι στο Woking δουλεύουν σκληρά ώστε να ετοιμάσουν ένα πακέτο αναβάθμισης. Αυτή η αναβάθμιση, η οποία ήταν προγραμματισμένη να δοκιμαστεί τις τελευταίες ημέρες στο Sakhir, δεν ήρθε ποτέ. Επίσης και ο λόγος που δεν ήρθε δεν έγινε γνωστός. Τώρα όλοι περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει και πια θα είναι η εικόνα που θα δείξει στην Αυστραλία. Σίγουρα δεν θα την δούμε να πρωταγωνιστεί μαζί με τις Mercedes και Williams αλλά κάπου λίγο πιο πίσω μεταξύ των Ferrari και Force India.

Σχόλια

Σχόλια