Βουνό το 2014 για την RBR

Οι πρωταθλητές διανύουν ίσως την χειρότερη χρονιά τους στην F1

Η Red Bull Racing κατάφερε να βρεθεί στην 9η θέση στην κατάταξη με τα συμπληρωμένα χιλιόμετρα αυτές τις 12 ημέρες δοκιμών. Η RBR πέρασε μόνο την Marussia. Η καλύτερη επίδοση των «ταύρων» σημειώθηκε την τελευταία ημέρα στο Μπαχρέιν όταν ο Sebastian Vettel μετά κόπων και βασάνων συμπλήρωσε 77 γύρους.

Σίγουρα οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια αλλά αυτή τη φορά είναι καταπέλτης καθώς κατά τη διάρκεια των δοκιμών συμπλήρωσαν μόνο 320 γύρους την ώρα που η Mercedes έχει τους τριπλάσιους. Η RB10 όπως παραδέχθηκε ο Vettel δεν είναι όσο γρήγορη θα ήθελαν. Αυτό όμως είναι το μικρότερο κακό καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμα αν η ομάδα θα καταφέρει να ολοκληρώσει τον αγώνα στην Αυστραλία στις 16 Μαρτίου.

Η πρόοδος που έχει σημειώσει η Renault σε σχέση με την πρώτη ημέρα είναι σημαντική και ακόμα υπάρχει λίγος χρόνος αλλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την RBR η οποία έχει μπροστά της ένα βουνό να ανέβει. Το ίδιου βουνό έχει να ανέβει και ο Vettel ο οποίος έχει μπροστά του ίσως την πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας του διότι αυτή τη φορά δεν έχει το καλύτερο πακέτο στα χέρια του και πρέπει να αμυνθεί των τεσσάρων συνεχόμενων τίτλων του. Ο Γερμανός γνωρίζει ότι οι μεγάλοι πρωταθλητές φαίνονται στις αντιξοότητες. Αυτή ίσως να είναι η καλύτερη ευκαιρία του να δώσει μια απάντηση στις κριτικές που έχει δεχθεί για το ότι πάντα είχε το καλύτερο μονοθέσιο και πήρε εύκολα πρωταθλήματα.

Σχόλια

Σχόλια