Κρατά την ποινή ο Perez

Η FIA εξέτασε τα νέα στοιχεία που παρουσίασε η Force India για το συμβάν μεταξύ Perez και Massa στο Καναδικό Grand Prix και αποφάσισε πως αυτά δεν είναι ικανά για να αλλάξουν την απόφαση των αγωνοδικών. Έτσι ο Μεξικανός κρατά την ποινή των 5 θέσεων στο grid του Αυστριακού Grand Prix.

Η ινδική ομάδα ήταν αισιόδοξη ότι μπορεί να άρει την ποινή με τα νέα στοιχεία που παρέθεσε αλλά μετά την απογευματινή συνάντηση των FIA, Force India και Williams τα πράγματα δεν κύλισαν όπως ήλπιζε η ομάδα του Perez.

Η ομοσπονδία αναφέρει:

Ο οδηγός του μονοθεσίου με τον αριθμό 11, υποστήριξε ότι με τα νέα στοιχεία μπορεί να υπερασπιστεί τη θέση του χρησιμοποιώντας ολόκληρο το πλάτος της πίστας, σύμφωνα με το άρθρο 20.4 του 2014 των Αγωνιστικών Κανονισμών της Formula One. Ωστόσο, ήταν σαφές στους αγωνοδίκες ότι η υπεράσπιση της θέσης του έγινε στην περιοχή πέδησης. Το Άρθρο 20.4 αναφέρει ρητά ότι έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίσει τη θέση του χρησιμοποιώντας όλο το κομμάτι πριν μπει στην περιοχή πέδησης. Ως εκ τούτου, ο οδηγός του αυτοκινήτου 11 δεν είχε το δικαίωμα να υπερασπιστεί τη θέση του, με τον τρόπο που το έκανε.

Σχόλια

Σχόλια