Ο Alonso προτείνει

Ο Ισπανός θεωρεί ότι η F1 πρέπει να πάρει ιδέες από άλλα αθλήματα για τη βελτίωση του θεάματος

Ο Fernando Alonso θεωρεί ότι το η F1 έχει πτωχό θέαμα φέτος λόγω της ολικής επικράτησης της Mercedes και πως ο κόσμος θέλει περισσότερη δράση μέσα στην πίστα. Ο Ισπανός κινείται στα μονοπάτια του προέδρου της Ferrari, Luca di Montezemolo, ο οποίος ανησυχεί για το μέλλον της F1. Προφανώς αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά ας μην σταθούμε σε αυτό. Ο Montezemolo πριν λίγες ημέρες έστειλε μια επιστολή στον Bernie Ecclestone (σχετικό θέμα) ζητώντας του να καλέσει για μια συνάντηση όλους τους εμπλεκόμενους της F1 ώστε να συζητήσουν το μέλλον του σπορ. Ο Alonso λίγο πριν το Αυστριακό GP δηλώνει ότι μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο τι κάνουν τα άλλα σπορ, όπως για παράδειγμα το MotoGP.

Το θέαμα που προσφέρουμε φέτος δεν είναι αρκετά καλό. Όταν μια ομάδα επικρατεί όπως η Mercedes δεν αρέσει στον κόσμο ο οποίος προτιμά περισσότερη δράση. Πρέπει να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε περισσότερο θέαμα στους επόμενους αγώνες. Αν οι ομάδες ή ο κόσμος έχει ιδέες είναι ευπρόσδεκτες. Κατά την άποψή μου πρέπει να επιστρέψει το KERS στη διάθεσή μας. Έχουμε την επιπλέον δύναμη από την ηλεκτρινή ενέργειας αλλά δεν υπάρχει η επιπλέον ώθηση για να βοηθήσει στην προσπέραση. Όλοι έχουμε τα ίδια επίπεδα ενέργειας στα ίδια σημεία, είναι αδύνατο να προσπεράσεις. Τα ελαστικά επίσης είναι άλλο ένα σημαντικό στοιχείο. Μπορούμε να βοηθήσουμε τις μικρότερες ομάδες, όπως στο MotoGP, δίνοντάς τους διαφορετικά ελαστικά ή καύσιμα στον αγώνα. Ίσως μπορούμε να πάρουμε κάποιες ιδέες από τα άλλα αθλήματα.

Καλή η ιδέα του Ισπανού. Μια άλλη ιδέα έχει να κάνει με την κατασκευή των κινητήρων, γιατί να μην «ελευθερώσουν» λίγο τους κανονισμούς; Για παράδειγμα στο Mans οι τρείς μεγάλοι κατασκευαστές έχουν διαφορετική προσέγγιση. Όλοι όμως χρησιμοποιούν υβριδικούς κινητήρες. Για παράδειγμα η Audi έχει στο R18 έναν turbo diesel 4.000 κ.εκ. V6, η Toyota ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 3.700 κ.εκ. V8 και η Porsche έναν turbo κινητήρα βενζίνης 2.000 κ.εκ. V4. Διαφορετικοί κινητήρες, διαφορετικός τρόπος ανάκτησης της ηλεκτρικής ενέργειας, όλοι όμως έχουν «πράσινους-οικολογικούς κινητήρες».

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια