Οι αλλαγές του 2015

Πριν δύο εβδομάδες στο Καναδικό Grand Prix είχαμε αναφέρει ότι οι ομάδες έκαναν σκέψεις για μείωση των FP ώστε να μειώσουν το κόστος (σχετικό θέμα). Η ιδέα ήταν από δύο περιόδους της μιάμισης ώρας η κάθε μία να γίνει μία περίοδος με διάρκεια 90 λεπτών η οποία να διεξάγεται αργά το απόγευμα.

Όμως αυτή η ιδέα δεν βρήκε την υποστήριξη που ήλπιζαν κάποιοι κι έτσι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο 3ήμερο. Επίσης οι ηλεκτρικές κουβέρτες παραμένουν στην F1. Ήταν άλλη μια πρόταση για μείωση του κόστους αλλά για λόγους ασφαλείας οι ομάδες θα συνεχίσουν την προθέρμανση των ελαστικών με αυτές.

Όσον αφορά τις δοκιμές από το 2015 θα υπάρχουν μόνο 2 δοκιμές κατά τη διάρκεια της χρονιάς και το χειμερινό πρόγραμμα εξέλιξης θα διεξαχθεί αποκλειστικά στην Ευρώπη. Οι χειμερινές δοκιμές θα είναι τρία 4ήμερα πριν την έναρξη της χρονιάς.

Η πρόταση για αύξηση των περιορισμών στο parc ferme, ώστε να αποτρέψουν τις ομάδες να φέρνουν αναβαθμίσεις της τελευταίας στιγμής με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους, βρήκε υποστήριξη και θα ισχύσει από του χρόνου. Επίσης θα υπάρχει περιορισμός προσωπικού στις ομάδες.

Αυτές οι αλλαγές στους κανονισμούς πλέον χρειάζονται την έγκριση του ΠΣΜΑ, διαδικαστικό θέμα δηλαδή, καθώς οι ομάδες έχουν συμφωνήσει. Το ΠΣΜΑ συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα στο Μόναχο.

Οι ομάδες βρίσκονται σε συνεχής συζητήσεις για το πώς θα μειωθούν τα έξοδα εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες κινήσεις

Οι ομάδες βρίσκονται σε συνεχής συζητήσεις για το πώς θα μειωθούν τα έξοδα εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες κινήσεις. (Ο πόλεμος συνεχίζεται) (Todt: Αστείες οι προτάσεις για μείωση του κόστους)

Σχόλια

Σχόλια