Δύσκολη η Αυστρία για τους κινητήρες

Το υψόμετρο του Red Bull Ring θα φέρει τους κινητήρες στα όριά τους

Η Formula 1 επιστρέφει στην Αυστρία μετά από 11 χρόνια και οι ομάδες ετοιμάζονται για το άγνωστο Red Bull Ring. Οι μηχανικοί και οι οδηγοί θα έχουν δύσκολο έργο για το set-up των μονοθεσίων καθώς δεν έχουν δεδομένα προηγούμενες χρονιές. Όμως πέρα από αυτό, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η απόδοση των κινητήρων. Η αυστριακή πίστα βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων κάτι που σημαίνει ότι οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες θα έχαναν περίπου 7% από την απόδοσή τους. Όμως οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες θα προσπαθήσουν να αντισταθμίσουν αυτή τη διαφορά στην ατμοσφαιρική πίεση περιστρέφοντας την τουρμπίνα με υψηλότερο ρυθμό. Αυτό θα φέρει τους κινητήρες πιο κοντά στα όριά τους όμως…

Ο Remi Taffin της Renault δηλώνει:

Το υψόμετρο θα αναγκάσει την τουρμπίνα να περιστρέφεται με υψηλότερο ρυθμό ώστε να αντισταθμιστεί η χαμηλότερη ατμοσφαιρική πίεση. Θα βρεθούν πολύ κοντά στα όριά τους. Έχουμε αναπαράγει αυτές τις κλιματικές συνθήκες στο δυναμόμετρο και θεωρούμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι.

Ο Paddy Lowe της Mercedes δήλωσε:

Το Red Bull Ring είναι σε μεγάλη υψόμετρο και λόγω της χαμηλότερης ατμοσφαιρικής πίεσης ανεβάζει λίγο τον πήχη δυσκολίας όσον αφορά τη λειτουργία του κινητήρα. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Σχόλια

Σχόλια