Οι επιλογές της Pirelli

Η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε τις γόμες για τους 4 πρώτους αγώνες της χρονιάς

Η Pirelli ανακοίνωσε τις διαθέσιμες γόμες ελαστικών για τους πρώτους 4 αγώνες του 2014. Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά η ιταλική φίρμα επέλεξε μικρότερες διαφορές στις διαθέσιμες γόμες. Το 2013 οι διαφορές μεταξύ σκληρότερης και μαλακότερης γόμας ήταν δύο σκαλοπάτια στην γκάμα των διαθέσιμων ελαστικών, φέτος θα είναι μία.

Τα νέα ελαστικά της Pirelli για το 2014 σύμφωνα με τα δεδομένα των δοκιμών, σε Jerez και Sakhir, έδειξαν ότι η διαφορά απόδοσης μεταξύ των ελαστικών είναι μικρότερη από πέρυσι. Έτσι η επιλογή ήταν να φέρουν τις δύο γόμες πιο κοντά, τουλάχιστον για την αρχή της χρονιάς.

Σε περίπου δύο εβδομάδες οι ομάδες θα βρεθούν στη Μελβούρνη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, εκεί θα έχουν στη διάθεσή τους τη μεσαία και την μαλακή γόμα. Η ιταλική φίρμα έκανε την ίδια επιλογή για το GP Μπαχρέιν και GP Κίνας ενώ για το GP Μαλαισίας οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους τα σκληρά και τα μεσαία P Zero.

Οι προβλέψεις για το 2014 όσον αφορά τα pitstop, μιλούν για 2 με 3 αλλαγές ελαστικών παρόλο που τα νέα ελαστικά έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν περισσότερο από αυτά του 2013.

Αυστραλία Μαλαισία Μπαχρέιν Κίνα
Prime Μεσαία (λευκό) Prime Σκληρή (πορτοκαλί) Prime Μεσαία (λευκό) Prime Μεσαία (λευκό)
Option Μαλακή (κίτρινο) Option Μεσαία (λευκό) Option Μαλακή (κίτρινο) Option Μαλακή (κίτρινο)

Σχόλια

Σχόλια