MotoGP Day’s Report: Μεταγραφές και ψηλά κερμπ

  Οι μεταγραφολογία ήταν και πάλι στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου της Πέμπτης

  Η Πέμπτη στη Βαρκελώνη ήταν πολυάσχολη για τους αναβάτες του MotoGP με πολλά προωθητικά event από τους χορηγούς, τις ομάδες και τα εργοστάσια. Τα ενδιαφέροντα πάντως ήρθαν από τη συνέντευξη Τύπου (και όχι μόνο) στην πίστα Montmelo με πολύ κουβέντα για τα μεταγραφικά και τον τρόπο που μπορεί να νικηθεί στην Ισπανία ο Marquez.

  Το μεταγραφικό ενδιαφέρον έπεσε πάνω στον Andrea Iannone. Ο Ιταλός έχει κάνει εξαιρετική δουλειά φέτος στην Ducati και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της Suzuki. Παρόλα αυτά ο νεαρός Ιταλός έχει ως προτεραιότητα την Ducati με στόχο να μπει στην εργοστασιακή ομάδα. Αν η Ducati του προτείνει εργοστασιακή υποστήριξη για την επόμενη σεζόν τότε ο Iannone δεν θα έχει πρόβλημα να μείνει στο ιταλικό εργοστάσιο, ωστόσο η Suzuki είναι ένα ενδιαφέρον project για τον αναβάτη της Pramac.

  Στη Honda, ο Dani Pedrosa δέχτηκε καινούρια πρόταση να συνεχίσει με το HRC. Ο Ισπανός θα πάρει τον χρόνο του για να αποφασίσει τι θα κάνει, ωστόσο είναι πάρα πολύ δύσκολο να εγκαταλείψει τη Honda. Η Suzuki έχει μιλήσει και με τον Andrea Dovizioso ο οποίος είναι το δυνατό χαρτί της Ducati αυτήν τη στιγμή. Ο Ιταλός έχει δύσκολες αποφάσεις να πάρει, αλλά σίγουρα η Ducati έχει το προβάδισμα σε σχέση με την Suzuki. Όλα θα εξαρτηθούν από την απόδοση της καινούριας μοτοσικλέτας που σχεδιάζει ήδη ο Gigi Dall’Igna.

  Στη συνέντευξη Τύπου, ενδιαφέρον είχε και η προσέγγιση του Marc Marquez σε αυτό το τριήμερο. Ο Ισπανός τόνισε πως το Mugello είναι πιο δύσκολο από το Montmelo, ωστόσο στην Ισπανία πρέπει να αλλάξει λίγο το οδηγικό του στιλ… και ο λόγος είναι τα κερμπ της πίστας. Στην πίστα της Βαρκελώνης τα κερμπ είναι υπερυψωμένα με αποτέλεσμα στο εσωτερικό των στροφών οι κλίσεις να μην μπορούν να είναι μεγάλες. Το οδηγικό στιλ του Marquez βασίζεται στο ότι βγάζει πολύ το σώμα του εκτός μοτοσικλέτας και ακουμπάει σχεδόν παντού ο αγκώνας του, κάτι που στο Montmelo θα είναι τόσο εύκολο να το κάνει που θα του δημιουργεί πρόβλημα χωροταξικό. Ο ίδιος ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας τόνισε πως δεν μπορείς να αξιοποιήσεις πλήρως τις δυνατότητες της μοτοσικλέτας στο εσωτερικό των στροφών λόγω των υψηλών κερμπ, ωστόσο σε σχέση με το Mugello μπορείς να επιλέξεις διαφορετικές γραμμές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι φωτογραφίες θα είναι εντυπωσιακές στο Montmelo.

  Ο Jorge Lorenzo βρήκε το mojo του ξανά στο Mugello και αυτό οφείλεται σε τρεις παράγοντες όπως ανάφερε ο Ισπανός. Το πρώτο είναι η φυσική του κατάσταση την οποία έχει βελτιώσει σημαντικά. Ο Lorenzo είπε στη συνέντευξη πως άλλαξε δεύτερη φορά προπονητή πριν από δύο μήνες και τώρα μόλις αρχίζει να επανέρχεται, ωστόσο ακόμα δεν είναι στο 100%. Το δεύτερο είναι ο ερχομός του νέου συστήματος συμπλέκτη το οποίο του επιτρέπει να κατεβάζει ταχύτητες χωρίς τη χρήση συμπλέκτη κάτι που είχε ζητήσει εδώ και καιρό από τη Yamaha. Και τέλος έκανε και την επέμβαση στο χέρι το χειμώνα, κάτι που δεν του επέτρεψε να αλλάξει το στήσιμο της μοτοσικλέτας του σύμφωνα με τα νέα ελαστικά της Bridgestone και το λιγότερο καύσιμο που χρησιμοποιούν φέτος. Όλα αυτά τον έκαναν να χάσει την αυτοπεποίθησή του, αλλά πλέον είναι πιο δυνατός και έτοιμος να παλέψει ξανά για νίκες.

  Την Κυριακή ο καιρός στη Βαρκελώνη δίνει βροχές και αυτό αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα αν έχουμε βρόχινο αγώνα. Ο Valentino Rossi μάλιστα τόνισε πως έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που έβρεξε σε αγώνα και δεν γνωρίζουν αν είναι σε θέση να οδηγήσουν γρήγορα στο βρεγμένο… το σίγουρο είναι ότι την Κυριακή στις 15:00 το θέαμα θα είναι εγγυημένο.

  Σχόλια

  Σχόλια