Σώος ο Duval αλλά δεν θα αγωνιστεί

Το Le Mans του 2014 ξεκίνησε με ένα πολύ μεγάλο ατύχημα όταν το Audi R18 του Γάλλου απογειώθηκε

Δυστυχώς οι ελεύθερες δοκιμές των 24ων ωρών του Le Mans δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο καθώς ο Loic Duval είχε ένα πολύ μεγάλο ατύχημα με το Audi R18 e-tron Quattro στις στροφές Porsche στο τελευταίο κομμάτι της πίστας. Ο Γάλλος έχασε τον έλεγχο του Audi με αποτέλεσμα εκείνο να απογειωθεί και να χτυπήσει με σφοδρότητα στα συρματοπλέγματα στην άκρη της πίστας πάνω από έναν τσιμεντένιο τοίχο. Το πρωτότυπο διαλύθηκε ολοσχερώς αλλά ευτυχώς ο Duval στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του και γλύτωσε μόνο με δύο επιφανειακά κοψίματα στον όμο και στο πόδι.

Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν άγνωστα αλλά το R18 απογειώθηκε κι έπεσε πάνω στον φράκτη με την οροφή. Ο οδηγός μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Δεν έχασε καμία στιγμή της αισθήσεις του αλλά μετά από εξετάσεις οι ιατροί του απαγόρευσαν να αγωνιστεί στον αγώνα για λόγους ασφαλείας. Έτσι οι Tom Kristensen και Lucas di Grassi θα έχουν νέο team-mate, τον Marc Gene ο οποίος είναι αναπληρωματικός οδηγός της Audi και αγωνιζόταν στην LMP2 με την ομάδα Jota Zytek. Την θέση του Ισπανού δίπλα στους Harry Tincknell και Simon θα πάρει ο προστατευόμενος της McLaren Oliver Turvey, ο οποίος είχε αγωνιστεί με την Jota Zytek πέρυσι στον θεσμό European Le Mans Series.

Η Audi δουλεύει διπλοβάρδιες ώστε να μπορέσει έναν νέο αγωνιστικό ώστε να συμμετάσχει κανονικά στις δοκιμές και στον αγώνα.

Σχόλια

Σχόλια