Εσύ τι λες: Αλλάζοντας λίγο την ιστορία

    Ο Γιάννης Λάμπρου μοιράζεται μαζί μας την άποψή του για το ποιος θα έπρεπε να έχει πάρει πρωτάθλημα και ποιος το πήρε τελικά

    Θέλω να πω την άποψη μου όσον αφορά τα πρωταθλήματα κάποιων οδηγών. Σε πολλούς δεν θα αρέσει αλλά είναι η γνώμη μου και σε κάποιους θα φανεί και άτοπο το να μιλάμε ποιος άξιζε τί αφού ο πρωταθλητής για κάποιους σημαίνει και άξιος του τίτλου. Όποιοι διαβάσουν την άποψη μου (όποιοι αντέξουν βασικά να διαβάσουν όλο αυτό) θα ήθελα να μου πουν και τη δική τους γνώμη. Θεωρώ τελείως λάθος να ακούω ότι ο Alonso άξιζε πάνω από 2 πρωταθλήματα. Βγάζω από την παράμετρο ότι φέτος έχει κερδίσει τον Kimi (έως τώρα)… (γιατί θα μιλήσω και για τον Φινλνανδό). Θα το πάρω το θέμα από πλευράς δικαιοσύνης παρότι δεν υπάρχει αυτή η λέξη στην F1.

    Fernando

    O Alonso έχει δυο πρωταθλήματα. Τα οποία πήρε το 2005 και το 2006. Δεν άξιζε κανένα από αυτά τα δυο βάσει συνολικής εικόνας. Το 2005 το άξιζε ο άτυχος Kimi και το 2006 ο άτυχος Σούμι.

    Το 2007 διεκδίκησε το πρωτάθλημα αλλά ήταν η χρονιά του Hamilton. Αυτός ήταν ο άξιος πρωταθλητής.

    Το 2010 έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα μέχρι τέλους κυρίως λόγω ατυχιών και εγκαταλείψεων των Vettel, Webber αλλά και του Hamilton και το έχασε κυρίως λόγω του λάθους στην Αγγλία και το jump start στην Κίνα. Είχε καλό μονοθέσιο αλλά όχι κορυφαίο (κορυφαίο δεν είχε κανείς εκείνη τη χρονιά. Ξεκίνησε η Ferrari με το καλύτερο αλλά σε κάθε gp άλλαζε η δυναμική μεταξύ Mclaren, Ferrari, RBR. Ίσως η RBR να είχε ελαφρά καλύτερο).

    Το 2012 έκανε την καλύτερή του season. Με καλό αλλά όχι κορυφαίο μονοθέσιο (γιατί αν δεν ήταν καλό θα έχει χρονιά ανάλογη με την φετινή) πήρε νίκες, βάθρα και το πάλεψε μέχρι τέλος. Τον χτύπησε η ατυχία όμως ή μάλλον ο Grosjean στο Spa. Αλλά μεταξύ μας ατυχίες είχαν και οι άλλοι οδηγοί.

    Σαφώς αν η Ferrari είχε καλύτερα μονοθέσια ίσως ήταν αλλιώς τα πράγματα τώρα. Αναφέρομαι στα μονοθέσια που είχαν έως τώρα οι οδηγοί και σίγουρα ο Alonso σε βάθος χρόνου είναι ο κορυφαίος την τελευταία δεκαετία.

    Αλλά δεν βρίσκω το λόγο για τον οποίο να άξιζε πάνω από δυο πρωταθλήματα. Άξιζε το 2012 καθαρά αλλά και ένα ακόμη γιατί ήταν διεκδικητής άλλες 4 χρονιές (2005,2006,2007,2010).

    Kimi

    Ο Kimi έχει φτάσει τρεις φορές να διεκδικεί τίτλο (και θα βάλω και τέταρτη το 2008 που στο μισό πρωτάθλημα ήταν πρώτος) και τα κατάφερε την μία. Έκανε την καλύτερή του χρονιά το 2003. Απέναντι στον 5 φορές τότε παγκόσμιο πρωταθλητή Schumacher κατάφερε και διεκδίκησε τον τίτλο μέχρι τέλους και τον έχασε στα σημεία. Tο ατύχημα στο Hockenheim ήταν ο λόγος που δεν ήρθε ο τίτλος.

    Το 2005 όλοι είδαμε τι έγινε και το 2007 όπως είπα το άξιζε ο Hamilton. Όπως πιστεύω έως τώρα αξίζει και τον τίτλο του 2014. Ας ελπίσουμε να μην του τον στερήσει η ατυχία.

    Ποιοι το άξιζαν
    2003:Kimi
    2004:MS
    2005:Kimi
    2006:MS
    2007:Hamilton
    2008:Massa
    2009:Button
    2010:Webber
    2011:Vettel
    2012:Alonso
    2013:Vettel
    2014:Hamilton

    Δυο για τον Alonso (αναφέρω παραπάνω ότι άξιζε έναν ακόμη τίτλο βάσει των εμφανίσεων του κάθε χρονιά), δυο για τον Vettel, δυο για τον Hamilton, δυο για τον Kimi και 1 σε Massa,Webber…

    Γιάννης Λάμπρου

    Στη νέα προσπάθεια του motornews.gr θέλουμε να συμμετέχεις και εσύ. Γράψε το δικό σου blog, τη δική σου άποψη πάνω στην ειδησιογραφία του παγκόσμιου motorsport και γίνε έτσι μέλος της ομάδας του μηχανοκίνητου portal ανεβάζοντας το fun factor της ενημέρωσης.

    Σχόλια

    Σχόλια