Απόλυτη κυριαρχία της Aprilia στη Sepang

Διπλή νίκη του Marc Melandri - 1-2 και στους δύο αγώνες

Δελτίο Τύπου

Ο πρώτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike στην πίστα της Sepang έφερε και στους δύο αγώνες, την υπογραφή της Aprilia. Η διπλή νίκη του Marco Melandri και η διπλή κατάκτηση της δεύτερης θέσης από τον Sylvain Guintoli, επιβεβαίωσε απλά την υπεροχή της RSV4, όπως είχε φανεί στη διάρκεια των δοκιμών τις προηγούμενες ημέρες.
Το αποτέλεσμα του 1ου αγώνα φάνηκε από νωρίς, καθώς οι δύο RSV4 των Marco Melandri και Sylvain Guintoli, προπορεύονταν από τους πρώτους γύρους, δείχνοντας σε όλους ότι η νίκη θα είναι μία καθαρά οικογενειακή υπόθεση για την Aprilia. Τελικά, ο αναβάτης από τη Ravenna, ήταν αυτός που κατάφερε να τερματίσει πρώτος, γεφυρώνοντας έντεχνα το χάσμα που είχε δημιουργηθεί μετά από μία συντριβή που σημειώθηκε στις πρώτες στροφές. Το δίδυμο της Aprilia ήταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, πιέζοντας στο όριο τις μοτοσυκλέτες τους. Κατά το δέκατο γύρο, ο Ιταλός ξαναχτύπησε, με τον αντίπαλό του να προσπαθεί στα φρένα να απαντήσει χωρίς επιτυχία και καθώς έβγαιναν στην ευθεία, ο Melandri επιτάχυνε και πήρε το προβάδισμα!
Ο δεύτερος αγώνας, μπορεί να άλλαξε σε περιεχόμενο αλλά όχι σε ουσία. Η κόκκινη σημαία που βγήκε στον τρίτο γύρο, ανάγκασε τους υπεύθυνους να σταματήσουν τον αγώνα και να τον μειώσουν στους δέκα γύρους. Όταν ο αγώνας ξεκίνησε, βρήκε τις τρεις RSV4 στην πρώτη σειρά, στην ίδια ακριβώς θέση που είχαν πριν διακοπεί. Οι δύο αναβάτες της Aprilia έκαναν μία εξαιρετική εκκίνηση, με τον Sylvain Guintoli να παίρνει γρήγορα το προβάδισμα και τον ομόσταυλο του να πιέζει από τη δεύτερη θέση.

Στον τελικό γύρο οι δύο αναβάτες της Aprilia, προχώρησαν σε μία σειρά από θεαματικά και καθαρά προσπεράσματα, με τον Marco Melandri, να επικρατεί στον αγωνιστικό χώρο και τον Sylvain να πιέζει μέχρι την τελευταία στροφή. Με το 2 στα 2 που πέτυχε στην Μαλαισία, ο Marco Melandri υπολείπεται πλέον 54 βαθμούς από την πρώτη θέση. Παρομοίως και ο Guntoli με τις δυο δεύτερες θέσεις του, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από τον Tom Sykes στους μόλις 13 βαθμούς. Τέλος, η Aprilia μειώνει αισθητά και τη διαφορά της, στην επίσημη κατάταξη κατασκευαστών, εφόσον πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με διαφορά μόλις 4 βαθμών από την κορυφή.

Marco Melandri: “Η διπλή νίκη ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν! Παρά τις δυσκολίες ποτέ δεν τα παρατήσαμε. Συνεχίσαμε να δουλεύουμε και να παλεύουμε. Εδώ, είχα αμέσως καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα μου. Οι συνθήκες στον πρώτο αγώνα ήταν δύσκολες, αλλά κατάφερα να φτάσω τον Sylvain. Αφού τον προσπέρασα, συνέχισα στο δικό μου ρυθμό. Ήξερα ότι μπορούσα να αμυνθώ καλά στα φρένα και διαχειρίστηκα τον αγώνα μέχρι τέλους. Ο δεύτερος αγώνας ήταν ακόμα πιο δύσκολος, διότι έπρεπε να παλέψω με τις Kawasaki προτού φτάσω τον Sylvain. Έπρεπε να δώσω το 100% μέχρι τη σημαία του τερματισμού. Πάντως, όλοι οι οδηγοί αξίζουν συγχαρητήρια διότι το να αγωνίζεσαι σ’ αυτές τις συνθήκες δεν είναι καθόλου εύκολο. ”
Sylvain Guintoli: “Στον πρώτο αγώνα, νόμιζα ότι είχα θέσει σε εφαρμογή τη στρατηγική μου, αλλά, δυστυχώς προς το τέλος ο Marco, ο οποίος είχε ένα πολύ καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με οδήγησε σε λάθη. Νομίζω ότι πραγματοποίησα καλύτερη εμφάνιση στο δεύτερο αγώνα, αλλά όπως φάνηκε ο Marco κατάφερε να υπερισχύσει στο τέλος. Προσπάθησα να αντεπιτεθώ σε πολλά σημεία του αγώνα και νομίζω ότι χαρίσαμε κάποιες πολύ δυνατές στιγμές στους θεατές, ειδικά στον τελευταίο γύρο! Καταφέραμε να κερδίσουμε κάποιους πολύ σημαντικούς βαθμούς για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, δείχνοντας σε όλους ότι είμαστε εδώ, έτοιμοι για τους επόμενους αγώνες.”

SEPANG – ΑΓΩΝΑΣ 1

1. Melandri (Aprilia)
2. Guintoli (Aprilia)
3. Laverty (Suzuki)
4. Davies (Ducati)
5. Elias (Aprilia)
6. Rea (Honda)
7. Haslam (Honda)
8. Giugliano (Ducati)
9. Salom (Kawasaki)
10. Camier (BMW)

WSBK 2014 – ΑΝΑΒΑΤΕΣ

1. Sykes (Kawasaki) 201
2. Guintoli (Aprilia) 188
3. Rea (Honda) 179
4. Baz (Kawasaki) 170
5. Melandri (Aprilia) 147
6. Davies (Ducati) 130
7. Giugliano (Ducati) 96
8. Laverty (Suzuki) 90
9. Elias (Aprilia) 89
10. Haslam (Honda) 89

SEPANG – ΑΓΩΝΑΣ 2

1. Melandri (Aprilia)
2. Guintoli (Aprilia)
3. Sykes (Kawasaki)
4. Elias (Aprilia)
5. Baz (Kawasaki)
6. Rea (Honda)
7. Laverty (Suzuki)
8. Davies (Ducati)
9. Lowes (Suzuki)
10. Giugliano (Ducati)

WSBK 2014 – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

1. Kawasaki 216
2. Aprilia 212
3. Honda 179
4. Ducati 158
5. Suzuki 140
6. BMW 36
7. MV Agusta 10

Σχόλια

Σχόλια