Ο πραγματικός λόγος που στέρησε τη νίκη από τον Massa

Δεν ήταν η σύγκρουση με τον Perez αυτό που κράτησε τον Βραζιλιάνο μακριά από τη νίκη αλλά το λάθος στο pitstop

Μπορεί η μάχη για το ποιος φταίει στο ατύχημα Felipe Massa – Sergio Perez μεταξύ των Force India και Williams να συνεχίζεται και μετά το τέλος του Grand Prix στον Καναδά αλλά η αλήθεια είναι ότι για μια ακόμα φορά η βρετανική ομάδα έκανε τα εύκολα δύσκολα. Ο Massa θα μπορούσε ακόμα και να νικήσει τον αγώνα αν δεν είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα στο πρώτο pitstop. Στα πρώτα στάδια του αγώνα ο Βραζιλιάνος ήταν μπροστά από τις δύο Red Bull Racing αλλά όταν μπήκε για αλλαγή ελαστικών υπήρξε καθυστέρηση στο εμπρός αριστερό ελαστικό κι έτσι έπεσε πιο πίσω.

Ειλικρινά ήμουν ο ταχύτερος στην πίστα την περισσότερη ώρα. Όχι με τα πολύ μαλακά ελαστικά, με αυτά είχα παρόμοιο ρυθμό με τον Valtteri. Αλλά με τα μαλακά το μονοθέσιο ήταν φανταστικό, πραγματικά πολύ γρήγορο. Χωρίς το πρόβλημα στο pitstop πιστεύω ότι θα μπορούσα να είμαι καθαρά μπροστά από τον Ricciardo. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Χάσαμε πολλούς βαθμούς. Είχαμε ένα φανταστικό μονοθέσιο το οποίο δεν είχε κανένα πρόβλημα απολύτως. Είμαι πολύ απογοητευμένος διότι θα μπορούσαμε να είχαμε έναν φανταστικό αγώνα.

Ο Massa άλλαξε τη στρατηγική του 25 γύρους πριν το τέλος βάζοντας φρέσκο σετ μαλακής γόμας. Η ομάδα είχε σκοπό να πάει μέχρι το τέλος με μια αλλαγή αλλά αυτό όπως δηλώνει ο Βραζιλιάνος δεν θα μπορούσε να γίνει. Επίσης αποκάλυψε ότι δεν γνώριζε πως μαχόταν ακόμα και για τη νίκη.

Θεωρώ ότι η απόφαση να κάνω το τελευταίο pitstop ήταν σωστή. Είχα αρχίσει να χάνω πρόσφυση στο πίσω μέρος και γνώριζα ότι στους τελευταίους αγώνες θα ήμουν πολύ αργός. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τη νίκη, δεν μπορούσα να δω τις Mercedes μέσα στην πίστα κι έτσι δεν είδα τον Lewis να εγκαταλείπει. Πίστευα ότι παλεύω για το βάθρο. Η ομάδα δεν με ενημέρωσε για τα προβλήματα της Mercedes. Μας ταίριαζε η πίστα αλλά δυστυχώς χάσαμε πολλά.

Δυστυχώς τα λάθη της Williams στα pitstop δεν έχουν σταματήσει… Αν λοιπόν η ομάδα είχε κάνει σωστά τη δουλειά της μάλλον κανείς δεν θα ασχολιόταν με το ατύχημα και το μεγάλο χαμόγελο του Daniel Ricciardo στο βάθρο… όλοι θα μιλούσαν για τα δάκρυα του Massa στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου…

Σχόλια

Σχόλια