Τύχη και ικανότητα κάποιες φορές πάνε μαζί

Ο Daniel Ricciardo κατέκτησε την παρθενική του νίκη στο Grand Prix του Καναδά σε ένα δραματικό αγώνα γεμάτο ανατροπές. Μπορεί ο Αυστραλός να στάθηκε τυχερός με το πρόβλημα στους κινητήρες των δύο μονοθέσιων της Mercedes αλλά η τύχη πολλές φορές είναι με το μέρος του ικανού. Ο Ricciardo έφερε τον εαυτό του στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή κι όταν είδε την ευκαιρία την άρπαξε χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, δήλωσε ότι δεν πίστευε σε καμία περίπτωση ότι μπορούσαν να νικήσουν τον αγώνα.

Δεν πίστευα ότι μπορούσαμε να νικήσουμε αυτόν τον αγώνα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο οδήγησε ο Daniel, οι προσπεράσεις που έκανε, μας έδωσαν αυτή την ευκαιρία. Οδηγεί εξαιρετικά όλη τη χρονιά και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν που κέρδισε τον πρώτο του αγώνα. Είναι θαυμάσιο συναίσθημα για κάθε οδηγό. Ήταν ωραίο που είχαμε τον Seb στο βάθρο, το διασκέδασε μαζί του και ήταν μια πολύ ξεχωριστή ημέρα στην καριέρα του. Είμαι σίγουρος ότι θα χρειαστεί να περάσουν 1-2 ημέρες για να το χωνέψει.

Όλα ξεκίνησαν από το ότι κατάφερε να περάσει τον Sebastian Vettel μέσω στρατηγικής κι έτσι βρέθηκε πίσω από την Force India του Sergio Perez στους τελευταίους γύρους. Και στη συνέχεια η εκπληκτική προσπέραση στις στροφές 1-2 επί του Μεξικανού τον έφερε πιο κοντά στον Nico Rosberg που ήταν εύκολη λεία λόγω προβλήματος στον κινητήρα.

O Horner συνέχισε λέγοντας :

Ο Seb μας είπε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα ελαστικά του και μας πίεσε να κοιτάξουμε τι μπορεί να γίνει με την στρατηγική. Έτσι προσπαθήσαμε να τον βγάλουμε σε καθαρή πίστα φέρνοντας τον Dan στα pit ένα γύρο αργότερα. Ο γύρος εισόδου του από τα pit ήταν εντυπωσιακός, κι εκεί έκανε τη ζημιά. Τα pitstop είχαν μόλις 2 δέκατα διαφορά αλλά με αυτόν τον γύρο ο Dan πέρασε μπροστά από τον Seb. Όμως η κίνηση από την εξωτερική του Perez στις στροφές 1 και 2ήταν η καθοριστική στιγμή που του έδωσε τη νίκη. Ακόμα κι όταν είχε το DRS ανοιχτό κι εκείνος κλειστό δεν μπορούσε να κάνει την προσπέραση λόγω του κινητήρα της Mercedes. Έτσι ο Dan είδε την ευκαιρία και την άρπαξε. Στη συνέχεια σταθήκαμε τυχεροί με το πρόβλημα του Rosberg αλλά πρέπει να βρεθείς στο σωστό σημείο για να εκμεταλλευτείς την κατάσταση.

Σχόλια

Σχόλια