Η κόντρα Force India – Williams συνεχίζεται

Μπορεί οι αγωνοδίκες να έβγαλαν τα συμπεράσματά τους για το συμβάν μεταξύ Sergio Perez και Felipe Massa στον Καναδά ρίχνοντας ποινή 5 θέσεων στο grid του Αυστριακού GP στον Μεξικανό αλλά η κόντρα μεταξύ Force India και Williams συνεχίζεται.

Ο Rob Smedley τα βάζει με την ομάδα λέγοντας πως ήταν ανεύθυνο να τον κρατήσουν στην πίστα εφόσον γνώριζαν ότι έχει σοβαρό πρόβλημα με τα φρένα και τα ηλεκτρικά.

Νομίζω κάπου στον 67ο γύρο ακούσαμε την επικοινωνία της ομάδες που έλεγε ότι δεν έχουν πίσω φρένα. «δεν έχω πίσω φρένα είπε ο Perez». Κι εκείνοι του απάντησαν: «αν μπορείς να συνεχίσεις συνέχισε, αλλά αν όχι έλα στα pit. Γιατί να αφήσεις στην πίστα το μονοθέσιό σου με τέτοιο πρόβλημα; Εμείς είπαμε στον Valtteri να κόψει ρυθμό και να κάνει οικονομία στα φρένα του και στον κινητήρα του. Επίσης ο Lewis Hamilton εγκατέλειψε καθώς είχε πρόβλημα στα φρένα και στον κινητήρα. Κι αυτό παλεύει για το πρωτάθλημα. Είμαι λίγο τσαντισμένος διότι η σύγκρουση του Felipe ήταν 27G. Είμαστε ανακουφισμένοι που και οι δύο είναι εντάξει, σταθήκαμε τυχεροί που είχαμε κάποιον σοβαρό τραυματισμό ή που δεν πήραν και τον Sebastian μαζί τους. 

Από την δική του θέση ο Perez δηλώνει τα προβλήματα δεν ήταν τόσο μεγάλα και είχε την κατάσταση υπό έλεγχο.

Μπορούσα να οδηγήσω το μονοθέσιο με μερικέ αλλαγές στις ρυθμίσεις και αυτό φάνηκε μέχρι τη στιγμή που μας έβγαλαν έξω. Κι άλλα μονοθέσια έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση για μεγαλύτερη διάρκεια απ’ ότι εμείς και τελικά τερμάτισαν τον αγώνα χωρίς προβλήματα. Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να κρατήσει πίσω του δύο Red Bull τόση ώρα όσο εμείς, έχοντας τεχνικό πρόβλημα τότε σίγουρα κάνει σοβαρό λάθος.

Και τέλος ο επικεφαλής λειτουργιών της Force India, Otmar Szafnauer, δηλώνει ότι ο Massa έστριψε δεξιά προς τον Perez προσπαθώντας να επιστρέψει στην αγωνιστική γραμμή διότι κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να περάσει και τελικά έπεσε πάνω του.

Μπορείτε να δείτε ότι ο Massa στρίβει δεξιά προς τον Perez. Πήρε την εσωτερική για να προσπεράσει και το ξανασκέφτηκε. Δεν μπορείς να προσπεράσεις στην στροφή 1. Προσπάθησε να μπει ξανά πίσω του και τον χτύπησε. Πόσες προσπάθειες προσπέρασης από την εσωτερική έγιναν στον υπόλοιπο αγώνα σε αυτή τη στροφή; Θα σας πω, καμία! Διότι δεν μπορείς να περάσεις.

Η μάχη των δύο ομάδων μάλλον θα κρατήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα έχουμε κι άλλα σκηνικά εντός πίστας στους επόμενους αγώνες διότι παλεύουν για την 4η ή 5η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Με 77 βαθμούς η Force India στην 4η θέση και με 58 βαθμούς η Williams στην 6η θέση.

Σχόλια

Σχόλια