Μια τρύπα στο νερό

Η Ferrari ήλπιζε να επανέλθει με τις αναβαθμίσεις αλλά αντί να κλείσει τη διαφορά μάλλον έχασε κι άλλο

Μπορεί η Ferrari να ξεκίνησε δυναμικά και με καλές προοπτικές το Grand Prix του Καναδά αλλά τελικά εκεί που μετρούσαν οι βαθμοί η F14T δεν τα κατάφερε. Fernando Alonso και Kimi Raikkonen ταλαιπωρήθηκαν από το δύστροπο και αργό στις ευθείες μονοθέσια της Scuderia με αποτέλεσμα να πάρουν μόλις μερικούς βαθμούς μετά τις εγκαταλείψεις των υπολοίπων. Ο Alonso είχε δείξει την Παρασκευή στην προσομοίωση αγώνα πως έχει καλό ρυθμό στα μεγάλα stint αλλά την Κυριακή ήταν σαν να είχε άλλο μονοθέσια στα χέρια του.

Σήμερα σταθήκαμε τυχεροί και με τις εγκαταλείψεις στο τέλος πήρα μερικούς επιπλέον βαθμούς. Χωρίς αυτές η θέση μας θα ήταν κάπου μεταξύ 9η και 14η θέσης. Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα δεν ήμουν ευχαριστημένος με την ισορροπία του μονοθέσιου και ήμασταν πολύ αργοί. Στη συνέχεια η κατάσταση βελτιώθηκε και κατάφερα να φτάσω το γκρουπ των υπολοίπων. Όμως ήμασταν πολύ αργοί στις ευθείες και δεν μπορούσα να περάσω. Αυτό είναι απογοητευτικό. Είχαμε μερικά προβλήματα με την μπαταρία και το KERS και αυτό πρέπει να το φτιάξουμε για τη συνέχεια.

Ο Raikkonen αντιμετώπισε προβλήματα με τα φρένα του αλλά και με τα συστήματα του μονοθεσίου του με αποτέλεσμα να κάνει πάλι τετ-α-κε στην έξοδο της φουρκέτας. Η αναβαθμισμένη F14T τελικά δεν έφερε τα αποτελέσματα που ήθελαν.

Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Κόλλησα πίσω από κάποιους και στην αρχή του αγώνα είχα πρόβλημα με τα φρένα. Στη συνέχεια έκανα τετ-α-κε. Ακριβώς ότι συνέβη και στο FP1. Για κάποιο λόγο σαν να κόλλησε το γκάζι και ο κινητήρας κλώτσησε και με γύρισε.

Σχόλια

Σχόλια