Το κερασάκι στην τούρτα

Το Grand Prix του Καναδά απέδειξε για μια ακόμα φορά πόσο απρόβλεπτο είναι με τις δύο Mercedes να αντιμετωπίζουν προβλήματα στο ERS με αποτέλεσμα στους τελευταίους 8 γύρους να έχουμε 5 οδηγούς να παλεύουν για μια θέση στο βάθρο. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το ατύχημα των Felipe Massa και Sergio Perez στον προτελευταίο γύρο με αποτέλεσμα και οι δύο να επισκεφτούν το ιατρικό κέντρο της πίστας για προληπτικούς λόγους.

Τα μονοθέσια έχουν αισθητήρες οι οποίοι μετρούν τη δύναμη της πρόσκρουσης. Όταν αυτή ξεπεράσει τα όρια που έχει θέσει η FIA τότε οι οδηγοί κάνουν κάποιες εξετάσεις για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα λοιπόν με τον αισθητήρα στο μονοθέσιο της Williams η σύγκρουση του Massa έφτασε μέχρι και τα 27G. Τρομακτικό νούμερο. Ευτυχώς και οι δύο οδηγοί είναι καλά στην υγεία τους και μετά από μερικές εξετάσεις έφυγαν από το ιατρικό κέντρο.

Όμως μετά επισκέφτηκαν τους αγωνοδίκες ώστε να δώσουν εξηγήσει για το συμβάν. Ο Perez πήρε το φταίξιμο για το ατύχημα και δέχθηκε 5 θέσεις ποινή στο grid του Αυστριακού GP σε δύο εβδομάδες. Ο Μεξικανός, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα πίσω φρένα του, άλλαξε γραμμή κατά την είσοδό του στην πρώτη στροφή κι έτσι δεν άφησε χώρο στον Massa που είχε ήδη φτάσει δίπλα του.

Ο Βραζιλιάνος είναι αρκετά απογοητευμένος και εκνευρισμένος με τον Perez.

Του μίλησα στο ιατρικό κέντρο. Είμαι τόσο απογοητευμένος μαζί του. Του είπα ότι πρέπει να μάθει κάποια πράγματα. Προσπάθησα να τον φέρω στη θέση μου, διότι είχα ένα μεγάλο ατύχημα και πραγματικά πίστεψα πως θα χτυπήσω. Δεν είναι η πρώτη φορά που κλίνει τη γραμμή του όταν φρενάρει. Το έχει κάνει πολλές φορές. Δεν είπε τίποτα, γύρισε κι έφυγε. Ελπίζω να έμαθε κάτι καθώς ήμασταν με σχεδόν 300χλμ/ώρα και θα μπορούσε να είναι πολύ σοβαρό ατύχημα. Για εμένα η ποινή των 5 θέσεων δεν είναι αρκετή. Είναι επικίνδυνος,  θα μπορούσαμε να είχαμε πέσει πάνω στον Vettel.

Ο Perez δήλωσε ότι αντιμετώπιζε ηλεκτρικό πρόβλημα με τα μονοθέσιό του στους τελευταίους γύρους αλλά και με τα πίσω φρένα του.

Στον τελευταίο γύρο αμύνθηκα της θέσης μου στην πρώτη στροφή όταν ξαφνικά με χτύπησαν από πίσω. Δεν ήταν εύκολο να κρατηθώ στους τελευταίους γύρους και πίεζα σκληρά ώστε να φτάσω τον Nico. Ο Daniel κατάφερε και με πέρασε όταν είχα ηλεκτρικά προβλήματα με το μονοθέσιο. Όμως στους τελευταίους γύρους κατάφερα να κάνω reset στο σύστημα. Μπορούσα να ανέβω στο βάθρο και είμαι απογοητευμένος για τους βαθμούς που χάσαμε.

Τέλος ο Sebastian Vettel ήταν πάρα πολύ τυχερός, αλλά ταυτόχρονα και ικανός καθώς όπως δηλώνει είδε κάτι στον καθρέπτη του και έκανε κίνηση αποφυγής. Αν δεν το είχε κάνει αυτό τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά τώρα…

Το ατύχημα των Perez-Massa

Η αποφυγή του Vettel

Σχόλια

Σχόλια