Πιέζει η Williams

Ο Smedley θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ πίστας και εργοστασίου

Όπως συμβαίνει συνήθως με τα περισσότερα νέα στην F1 έτσι και η πρόσληψη του Rob Smedley από την ομάδα της Williams ήταν γνωστή ως φήμη από τα τέλη του 2013. Αυτή τη φορά όμως χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος πριν έρθει η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Williams και αυτό έγινε στις 25 Φεβρουαρίου του 2014, έτσι πλέον είναι επίσημο πως ο Βρετανός θα συνεργαστεί και πάλι με τον Felipe Massa, αυτή τη φορά όμως στα μπλε.

Φυσικά ο Smedley δεν άφησε την Ferrari για λογαριασμό του Massa αλλά για την θέση που του πρόσφερε η βρετανική ομάδα. Ο Βρετανός δεν θα είναι πλέον ο μηχανικός αγώνα του Βραζιλιάνου, αυτόν τον ρόλο έχει αναλάβει ο Andrew Murdoch –μηχανικός του Pastor Maldonado το 2013, αλλά ο συνδετικός κρίκος μεταξύ εργοστασίου και πίστας. Ο Smedley θα συνεργαστεί με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Pat Symonds και θα προσπαθήσει να κάνει τα δύο αυτά κομμάτια να λειτουργήσουν αρμονικά.

Οι προσθήκες στη Williams δεν σταματούν εδώ όμως καθώς η βρετανική ομάδα πήρε τον  Richard Lockwood από την ομάδα της Marussia ο οποίος ειδικεύεται στη στρατηγική χρήσης των ελαστικών της Pirelli. O Lockwood αναλαμβάνει τον ρόλο του επικεφαλής στρατηγικής αγώνα και θα συνεργαστεί με τον Randeep Singh. Οι Rod Nelson και Jakob Andreasen είναι μερικοί ακόμα νέοι άνθρωποι που μπήκαν στο δυναμικό της ομάδας με σκοπό την ενδυνάμωσή της.

Σχόλια

Σχόλια