Ανανέωσε ο Newey με RBR

Ο Βρετανός πήρε αυτό που ήθελε, πολυετές συμβόλαιο με την ελευθερία να δουλέψει σε project εκτός F1

Τελικά ο Adrian Newey βγήκε κερδισμένος από την όλη υπόθεση σχετικά με πιθανή μεταγραφή του στη Ferrari καθώς η Red Bull ανακοίνωσε ότι οι ανανέωσαν τη συνεργασία τους με νέο πολυετές συμβόλαιο. Η Ferrari είχε προσεγγίσει το Βρετανό πριν το Ισπανικό GP προσφέροντάς του «γη και ύδωρ» για να αφήσει τους «ταύρους» αλλά εκείνος επέλεξε να μείνει κι όπως φαίνεται πήρε αυτό ακριβώς που ήθελε. Ο Newey πάντα είχε την επιθυμία να ασχολείται με project εκτός Formula 1, όπως η ιστιοπλοΐα όταν ήταν στην McLaren. Πάνω σε αυτό βασίστηκε η πρόταση της Ferrari η οποία πρότεινε στον Βρετανό εκτός από την ηγεσία του σχεδιαστικού τμήματος της F1 την απασχόληση και με άλλα, όπως η δημιουργία ενός πρωτότυπου οχήματος για το Le Mans. Όμως στον Newey δεν αρέσει καθόλου η ηγετική φιγούρα του Luca di Montezemolo πάνω από το κεφάλι του, θέλει τον χώρο του και τον χρόνο του. Αυτός ήταν ο καταλυτικός παράγοντας στην απόφαση του Βρετανού να μείνει στην RBR. Φυσικά όλη αυτή η κινητικότητα του βγήκε σε καλό καθώς οι «ταύροι» αναγκάστηκαν να κάνουν τις επιθυμίες του πραγματικότητα.

Το δελτίο Τύπου που ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών αναφέρει:

Ο Adrian θα εργαστεί πάνω σε νέα project της Red Bull Technology ενώ παράλληλα θα παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση στην Infiniti Red Bull Racing στην Formula 1 για τις επόμενες χρονιές.

Ο Newey θα κάνει ένα βήμα πίσω και δεν θα έχει καθημερινή συμμετοχή στο πρόγραμμα της F1. Αυτό δεν θα βλάψει την ομάδα καθώς τα τελευταία χρόνια έχει οργανώσει το τμήμα του και έχει εκπαιδεύσει τους ανθρώπους που θα αφήσει στο πόστο του. Θα έχει συμβουλευτικό ρόλο. Όμως το σημαντικό κομμάτι είναι αυτό σχετικά με τα νέα project της RBR, είναι ακριβώς αυτό που θέλει ο Βρετανός, να κρατά το μυαλό του απασχολημένο και με πράγματα εκτός F1. Οι φήμες αναφέρουν ότι ο Newey επιθυμεί να σχεδιάσει αεροσκάφος…

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια