Ράλι Σαρδηνίας: 4η νίκη για Ogier

  Μετά τα προβλήματα του Latvala ο Γάλλος πήρε μια εύκολη νίκη στην Ιταλία

  Ο Sebastien Ogier είναι κατέκτησε άλλη μια νίκη, αυτή τη φορά στο Ράλι Σαρδηνίας, ανοίγοντας κι άλλο τη διαφορά του από τον Jari-Matti Latvala στο πρωτάθλημα. Μετά τα προβλήματα του Φινλανδού χθες ο Γάλλος είχε εύκολο έργο σήμερα και οδηγώντας προσεκτικά έφτασε στην 4η νίκη του για φέτος. Ο Mads Ostberg έφερε το Citroen DS3 WRC στην 2η θέση της γενικής κρατώντας πίσω του τα δύο VW Polo WRC των Latvala 3ος και Andreas Mikkelsen 4ος. Ενώ όλα έδειχναν πως θα είχαμε μια σκληρή μάχη μεταξύ των Ogier και Latvala για τη νίκη μετά τα χθεσινά προβλήματα του Φινλανδού η μάχη αναβάλλεται για το επόμενο ράλι, το Ράλι Πολωνίας 26-29 Ιουνίου.

  Μπορεί τα προβλήματα να κράτησαν μακριά τον Mikkelsen από το βάθρο αλλά Νορβηγός στο τέλος πίεσε και πήρε τη νίκη στην  Power Stage. Ο Elfyn Evans κρατήθηκε στην 5η θέση της γενικής δίνοντας έτσι βαθμούς στην M-Sport, η οποία αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα σε αυτό το ράλι. Αρχικά με την φωτιά που έπιασε το Ford Fiesta WRC του Mikko Hirvonen την πρώτη ημέρα του ράλι και στη συνέχεια με το ατύχημα του Robert Kubica. Ο Πολωνός επέστρεψε την τελευταία ημέρα με καθεστώς Rally2. Την δεκάδα πίσω από τον 5ο Evans συμπλήρωσαν οι: Prokop, Solberg, Kubica, Bertelli και Al Qassimi.

  Το Ράλι Σαρδηνίας ήταν σκληρό και για την Hyundai η οποία ξεκίνησε δυναμικά αλλά στα μισά της πρώτης ημέρας είχε αποδεκατιστεί. Ο Thierry Neuville αντιμετώπισε προβλήματα με την ανάρτηση κι ο Juho Hanninen είχε έξοδο καταστρέφοντας το i20 WRC.

  Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι συνεχίζεται στις 26 Ιουνίου με το Ράλι Πολωνίας.

  Γενική κατάταξη

  Βαθμολογία

  Σχόλια

  Σχόλια