2η ημέρα Ράλι Σαρδηνίας: Ogier τα ηνία

  Ο Γάλλος πάει για μια ακόμα νίκη με τον Latvala να χτυπά σε βράχο

  Ο Sebastien Ogier πήρε τα ινία του Ράλι Σαρδηνίας μετά το τέλος της 2ης ημέρας και έχει ανοιχτό τον δρόμο για άλλη μια νίκη αύριο. Ο Γάλλος είδε τον team-mate του Jari-Matti Latvala να αντιμετωπίζει προβλήματα και να χάνει την πρωτοπορία του ράλι, που τόσο πολύ είχε δουλέψει για να αποκτήσει. Ο Latvala έχασε μερικά δευτερόλεπτα στο πρώτο loop καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του. Όμως η συνέχεια της ημέρας ήταν ακόμα χειρότερη. Στην προσπάθειά του να πιέσει και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος χτύπησε έναν βράχο και προκάλεσε ζημιά στο εμπρός μέρος του Polo WRC. Ευτυχώς κατάφερε να συνεχίσει αλλά έχασε 2 λεπτά αλλάζοντας τροχό.

  Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Latvala, είδε τον team-mate του να πατά γκάζι και να νικά στις δύο τελευταίες ΕΔ της ημέρας με αποτέλεσμα η διαφορά τους να είναι στα 2 λεπτά. Ο Φινλανδός αύριο θα προσπαθήσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να πάρει την 2η θέση στην γενική από τον Mads Ostberg. Η διαφορά μεταξύ τους είναι στα 21,3 δευτερόλεπτα.

  Τα προβλήματα για την VW δεν σταμάτησαν μόνο στον Latvala αλλά κι ο Andreas Mikkelsen είχε μια μικρή έξοδο πληγώνοντας την ανάρτηση του Polo WRC. Πίσω από τον Νορβηγό ο οποίος έχει την 4η θέση στη γενική βρίσκεται ο Elfyn Evans με το Ford Fiesta WRC. Μέχρι την 12η ΕΔ σε αυτή τη θέση βρισκόταν ο team-mate του, Robert Kubica. Ο Πολωνός δεν κατάφερε να μείνει μακριά από ατυχήματα για μια ακόμα φορά, εγκαταλείποντας το ράλι αφού έχασε το δεξί τροχό του Ford Fiesta WRC του.

  Την δεκάδα πίσω από τον 5ο Evans, συμπλήρωσαν οι Prokop, Solberg, Qassimi, Bertelli και Sousa.

  Το Ράλι Σαρδηνίας ολοκληρώνεται την Κυριακή 8/6 με 4 ΕΔ. Η πρώτη εκκινεί στις 8:39.

  Γενική κατάταξη

  Σχόλια

  Σχόλια