1η ημέρα Ράλι Σαρδηνίας: Αγριεμένος Latvala

  Ο Jari-Matti Latvala με πολύ καλή οδήγηση κατάφερε κι έφτιαξε μια σημαντική διαφορά την πρώτη ημέρα του Ράλι Σαρδηνίας. Ο Φινλανδός έφερε το Polo WRC στην πρώτη θέση της γενικής με 22 δευτερόλεπτα διαφορά από 2ο Sebastien Ogier. Στην 3η θέση πίσω από τα δύο VW βρέθηκε ο Mads Ostberg, με μισό λεπτό διαφορά.

  Το ράλι ξεκίνησε με τον Mikko Hirvonen να μπαίνει δυναμικά αλλά μετά την 3η ΕΔ το Ford Fiesta WRC έπιασε φωτιά στο δρόμο για την 4η ΕΔ με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Το πλήρωμα είναι μια χαρά αλλά το γεμάτο υποσχέσεις ράλι ολοκληρώθηκε πρόωρα για τον Φινλανδό.

  Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα και για τα δύο Hyundai αλλά ούτε αυτά κατάφεραν να μείνουν μακριά από προβλήματα. Ο Thierry Neuville αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με το i20 WRC κι έχασε πάνω από 20 λεπτά ενώ ο Juho Hanninen δεν μπόρεσε να μείνει στον δρόμο. Ο Φινλανδός είχε έξοδο και τούμπαρε το Hyundai. Θα επιστρέψει το Σάββατο στο ράλι υπό καθεστώς Rally2.

  Ο Ostberg πίεσε όσο μπορούσε στο πρώτο loop μένοντας κοντά στην κορυφή, αλλά η υπεροχή των δύο VW ήταν μεγάλη. Παρά το ότι τα δύο Polo WRC έμπαιναν πρώτα στις ΕΔ και «σκούπιζαν» κατάφεραν να κάνουν το 1-2.

  Στην 4η θέση της γενικής μετά την 1η ημέρα βρέθηκε ο Andreas Mikkelsen ενώ στην 5η θέση ήταν ο Robert Kubica. Η τακτική του Πολωνού να πηγαίνει πιο φυλαγμένα τελικά αποδίδει καθώς είχε μια απροβλημάτιστη ημέρα. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Evans, Prokop, Solberg, Al Rajhi και Al-Attiyah.

  Η δράση συνεχίζεται στο Σάββατο με το πρώτο πλήρωμα να παίρνει εκκίνηση στις 10:18.

  Αποτελέσματα1ης ημέρας

  Το Ford Fiesta WRC του Hirvonen καταστράφηκε ολοσχερώς

  Highlights των πρώτων ΕΔ

  Σχόλια

  Σχόλια