Πιστή στην Renault η RBR

Παρά τις φήμες οι «ταύροι» δηλώνουν ότι έχουν πίστη στις δυνατότητες των Γάλλων

Παρά τις φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό σχετικά με το ότι η Red Bull Racing πρόκειται να αλλάξει προμηθευτή κινητήρα για την επόμενη χρονιά, ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, κάνει σαφές ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Ο Βρετανός δηλώνει ότι παραμένουν πιστοί στην Renault και πως πιστεύουν στις δυνατότητές τους. Η Renault έχει ετοιμάσει μερικές αναβαθμίσεις για τον Καναδά λέγοντας πως πλέον μπορούν να πιέσουν στο όριο. Μετά το FP1 πάντως ο ρυθμός της RBR υστερούσε τόσο από αυτόν της Mercedes όσο και από αυτόν της Ferrari.

Είναι 100% σίγουρο ότι του χρόνου θα έχουμε κινητήρες Renault. Έχουμε ένα πολυετές συμβόλαιο με τη Renault αλλά όπως σε κάθε συμφωνία έτσι και σε αυτήν, υπάρχουν κριτήρια σχετικά με την απόδοση. Προς το παρόν δεν σκεφτόμαστε κάποια άλλη λύση. Πιστεύω ότι η Renault κατανοεί πλήρως την κατάσταση. Ο Carlos Ghosn (σ.σ Δ.Σ. της Renault), ήταν στο Μονακό ώστε να δει πως έχει η κατάσταση. Δεν έχουμε στείλει κάποιο τελεσίγραφο στη Renault, εκτός του ότι θέλουμε να βελτιωθεί όσο ταχύτερα γίνεται. Είχαμε πολλές επιτυχίες μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Όλες μας οι νίκες έχουν έρθει με κινητήρες Renault. Τους εμπιστευόμαστε ότι μπορούν να λύσουν τα προβλήματα.

Ο Horner συνέχισε λέγοντας πως η Renault έχει μείνει λίγο πίσω στην εξέλιξη αλλά θεωρεί ότι θα επανέλθει σύντομα καθώς δουλεύει πολύ σκληρά με πολλές δοκιμές σε πάγκο. Επίσης η πολύ καλή δουλειά της Total στα καύσιμα, τα οποία φέτος παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο (σχετικό άρθρο), θα βοηθήσει την κατάσταση.

Σχόλια

Σχόλια