Οι οδηγοί θέλουν πιο μαλακά ελαστικά

Τα ελαστικά της Pirelli μπορεί να μην είναι στο προσκήνιο όπως ήταν πέρυσι αλλά τα παράπονα από τους οδηγούς συνεχίζονται. Η επιλογή των Ιταλών να φέρουν πιο σκληρές γόμες ώστε να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις ανάγκες των νέων μονοθεσίων με τους υβριδικούς τούρμπο κινητήρες φαίνεται πως δεν αρέσει στους οδηγούς. Θεωρούν ότι οι γόμες είναι πολύ σκληρές και δεν μπορούν να τα φέρουν σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας. Στο Μονακό όπου είχαμε τα δύο μαλακότερα P Zero φάνηκε καθαρά ότι τα ελαστικά δεν μπορούσαν να ανεβάσουν σωστή θερμοκρασία. Βέβαια η περίπτωση του Μονακό είναι ιδιαίτερη καθώς οι πλευρικές δυνάμεις έχουν μικρή ένταση και διάρκεια κι αυτό δεν βοηθά τα ελαστικά να έρθουν σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας.

Ο Fernando Alonso δήλωσε σχετικά:

Τα ελαστικά είναι πολύ σκληρά, δεν είναι μυστικό. Όταν έχουμε φυσιολογικά ελαστικά τότε έχουμε καλή πρόσφυση μετά από 2-3 γύρους. Όμως όταν έχουμε σκληρότερα ελαστικά τότε χρειάζεται να περάσουν 8-9 γύροι για να δουλέψουν σωστά. Είμαστε πολύ αργοί και αυτό φάνηκε όταν είδαμε τις εικόνες από τη θερμική κάμερα στο FP3. Η θερμοκρασία των ελαστικών ήταν πολύ χαμηλή και μας ήταν αδύνατο να την ανεβάσουμε. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει για όλους οπότε πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα από τους υπόλοιπους.

Άλλος ένας οδηγός που διαμαρτύρεται για τα ελαστικά είναι ο Sergio Perez.

Ίσως μπορούν να αλλάξουν τις γόμες, να γίνουν ελαφρώς πιο μαλακές. Αν αναλύσετε τα δεδομένα θα δείτε ότι σε αρκετούς από τους αγώνες που έχουν γίνει θα μπορούσαν να έχουν φέρει πιο μαλακά ελαστικά. Οι οδηγοί θα το διασκεδάζουν περισσότερο και θα έχουμε περισσότερες επιλογές για τη στρατηγική αλλά και για να πιέσουμε για προσπεράσεις.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, δηλώνει ότι είναι πρόθυμοι να κάνουν αλλαγές.

Πρέπει να έχετε κατά νου ότι έχουμε πολύ περιορισμένο πρόγραμμα δοκιμών, όμως είμαστε πρόθυμοι να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να φέρουμε πιο μαλακά ελαστικά. Πέρυσι ήθελαν σκληρά ελαστικά, φέτος θέλουν μαλακά. Αλλάζουν γνώμη μέρα με τη μέρα. Η Mercedes είναι ευχαριστημένη με αυτά τα ελαστικά.

Σχόλια

Σχόλια