Κοντά στην F1 η Forza Rossa

Ακόμα δεν είναι επίσημο αλλά η FIA φαίνεται πως είναι ικανοποιημένη με το πλάνο της ομάδας και θα της δώσει το OK

Το όνομα της Forza Rossa είχε ακουστεί για πρώτη φορά το Απρίλιο στο ΠΣΜΑ στο Μαρόκο (σχετικό άρθρο) όταν ανακοινώθηκε πως η FIA εξετάζει το ενδεχόμενο η νέα ομάδα να πάρει το OK για το πρωτάθλημα του 2015. Οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Forza Rossa πήρε το πράσινο φως από την ομοσπονδία. Αυτή η είδηση δεν είναι ακόμα επίσημη αλλά η FIA φαίνεται πως είναι ικανοποιημένη με το πλάνο και τις ενέργειες της ομάδας.

Σε αντίθεση με την ομάδα του Gene Haas, η οποία θα μπει στην F1 το 2016 (σχετικό άρθρο), η ρουμανική ομάδα με τον Colin Kolles ως επικεφαλής μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα το 2015.

Η προσπάθεια της Forza Rossa υποστηρίζεται από τον Ion Bazac, πρώην υπουργό υγείας της Ρουμανίας. Ο Bazac είναι αντιπρόσωπος της Ferrari στη Ρουμανία κι από εκεί προκύπτει το όνομα της ομάδας. Ο Kolles, πρώην επικεφαλής σε Force India και HRT, θα είναι ο επικεφαλής της ομάδας η οποία πιστεύεται πως θα έχει βάση στη Γερμανία. Επικεφαλής σχεδιασμού της ομάδας φαίνεται πως θα είναι ο Paul White, ο οποίος είχε τον ίδιο ρόλο στην HRT.

Μπορεί το μεγάλο αφεντικό της ομάδας να έχει σχέσεις με την Ferrari αλλά οι πληροφορίες λένε ότι η ομάδα συζητά και με την Renault για κινητήρα.

Σχόλια

Σχόλια