Θρυλικό Honda Super Cub

  Το σχήμα του Honda Super Cub κατοχυρώνεται ως Τρισδιάστατη Πατέντα

  Δελτίο Τύπου

  Η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι το Ιαπωνικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών κατοχύρωσε τρισδιάστατη πατέντα για το σχήμα του Super Cub, του δημοφιλούς και διαχρονικού ‘παπιού’ της Honda. Είναι η πρώτη φορά στην Ιαπωνία που το σχήμα μιας μοτοσικλέτας ή κάποιου προϊόντος της αυτοκινητοβιομηχανίας κατοχυρώνεται σαν τρισδιάστατη πατέντα, και αποτελεί εξαιρετικά σπάνια περίπτωση για βιομηχανικό προϊόν ανεξαρτήτως είδους.

  Δείγμα τρισδιάστατης πατέντας του Super Cub
  Πενήντα και πλέον χρόνια από τότε που το Super Cub παρουσιάστηκε για πρώτη φορά (1958), η Honda έχει διατηρήσει απαράλλακτη τη σχεδιαστική φιλοσοφία του Super Cub επιτυγχάνοντας παράλληλα λειτουργικές βελτιώσεις. Αποτέλεσμα είναι ότι οι περισσότεροι καταναλωτές που βλέπουν το Super Cub, αναγνωρίζουν στη σχεδίασή του ένα προϊόν Honda, και αυτό αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα προκειμένου το Ιαπωνικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών να κατοχυρώσει το σήμα κατατεθέν.
  Το Super Cub πωλείται σε περισσότερες από 160 χώρες*. Η συνολική παγκόσμια παραγωγή του Super Cub ήταν 87 εκατομμύρια μονάδες* μέχρι το Μάρτιο του 2014, που σημαίνει ότι το Super Cub είναι το δίκυκλο με το μεγαλύτερο όγκο παραγωγής παγκοσμίως.
  Η Honda θα συνεχίσει προστατεύει τη βασική φιλοσοφία του Super Cub και να προσπαθεί να προσφέρει χαρά σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.
  *Εσωτερικά δεδομένα της Honda
  < Σχετικά με την παραγωγή του Super Cub >
  Συνολική παγκόσμια παραγωγή της σειράς Super Cub
  10 εκατομμύρια μονάδες: Αύγουστος 1974
  50 εκατομμύρια μονάδες: Δεκέμβριος 2005
  60 εκατομμύρια μονάδες: Απρίλιος 2008
  Παραγωγή της σειράς Super Cub:
  Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Βιετνάμ, Βραζιλία, Κίνα, Νιγηρία, Ιαπωνία, κλπ.
  Η Honda παράγει αυτή τη στιγμή τη σειρά Super Cub σε 15 εργοστάσια παραγωγής σε 14 χώρες ανά τον κόσμο.

  Σχόλια

  Σχόλια