Του πάει το Ράλι Σαρδηνίας

  Ο Hirvonen ετοιμάζεται για το Ράλι Σαρδηνίας όπου παραδοσιακά είναι πολύ δυνατός

  Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα στην Ιταλία με το Ράλι Σαρδηνίας, 5-8 Ιουνίου. Εκεί η Volkswagen ετοιμάζεται για μια ακόμα μεγάλη νίκη με τους Sebastien Ogier και Jari-Matti Latvala να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς. Όμως στην εξίσωση θα πρέπει να προσθέσουμε και τον Mikko Hirvonen ο οποίος έχει, παραδοσιακά, πολύ δυνατές εμφανίσεις στην Ιταλία.

  Ο Φινλανδός έχει μια νίκη, 5 δεύτερες θέσεις και μόλις μια εγκατάλειψη σε 7 χρόνια. Αυτά τα στατιστικά σε συνδυασμό με τη δίψα για επιστροφή στις νίκες τον κάνει δυνατό αντίπαλο στη γείτονα χώρα. Μετά την πολύ δυναμική εμφάνιση στο Ράλι Πορτογαλίας όπου τερμάτισε στην 2η θέση ήρθε η απογοήτευση του Ράλι Αργεντινής όταν το παράκανε την πρώτη ημέρα του ράλι και κατέστρεψε το Ford Fiesta WRC. Όμως επέστρεψε με καθεστώς Rally2 και την τελευταία ημέρα του ράλι νίκησε σχεδόν σε όλες τις ΕΔ ενώ οι Latvala και Ogier είχαν μάχη στην κορυφή και ο ρυθμός τους ήταν ανταγωνιστικός. Μόνο την Power Stage έχασε από τον Γάλλο της VW. Ο Hirvonen δείχνει ότι δεν τα παρατάει και πως θέλει να παλέψει για καλές εμφανίσεις έτσι λοιπόν το Ράλι Σαρδηνίας είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία του. Εκεί είχε σημειώσει την τελευταία του νίκη το 2012 και σίγουρα αυτό είναι στο πίσω μέρος του μυαλού του.

  Οι ΕΔ στην Ιταλία είναι γρήγορες και τεχνικές με αμμώδες χώμα. Επίσης είναι αρκετά στενές και αυτό δυσκολεύει τα πληρώματα. Όμως ο Hirvonen έχει δείξει ότι είναι καλός και αρέσκετε να πιέζει σε αυτές τις διαδρομές. Αυτό που χρειάζεται είναι να ασκήσει πίεση στα δύο VW την πρώτη ημέρα χωρίς λάθη ώστε να πάρει τα ηνία για τη συνέχεια του ράλι. Οι Ogier και Latvala θα εκκινήσουν από τις δύο πρώτες θέσεις κι αυτό δεν είναι καλό καθώς θα αναγκαστούν να «σκουπίσουν» τις ΕΔ, ενώ ο Hirvonen θα έχει πιο καθαρά περάσματα. Επίσης η μάχη μεταξύ των δύο της VW θα είναι σκληρή καθώς ο Latvala μετά τη νίκη στην Αργεντινή έχει ανεβασμένη ψυχολογία και θα πιέσει τον team-mate του σκληρά.

  Αναμένεται να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό ράλι με τον Ogier να είναι το φαβορί αλλά οι Latvala και Hirvonen δεν θα το αφήσουν έτσι…

  Σχόλια

  Σχόλια