Τα υπέρ και τα κατά της αποχής από το 2014

Ο Andy Cowell εξηγεί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επιλογής της Honda

Ο ιθύνων νους πίσω από τους κινητήρες της Mercedes, Andy Cowell, πιστεύει ότι η Honda αποκτά δωρεάν γνώσεις για τους κινητήρες της F1 και πως μπορεί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην επόμενη χρονιά. Οι Ιάπωνες επιστρέφουν στην F1 με την ομάδα της McLaren και σύμφωνα με τον Cowell η αποχή τους από το grid φέτος έχει πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Το ότι δεν μπορούν να δουλέψουν σε βάθος και να δοκιμάσουν στην πίστα τον κινητήρα τους είναι μειονέκτημα. Από την άλλη όμως μαθαίνουν από τα λάθη των υπολοίπων.

Το ότι η Honda χάνει το 2014 έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η Ferrari, Renault και Mercedes έχουν αποκτήσει εμπειρίες από τις χειμερινές δοκιμές και τους αγώνες αυτής τη χρονιάς. Γνωρίζουμε ποια είναι τα προβλήματα και πως θα τα λύσουμε. Η Honda μπορεί μόνο να παρακολουθεί. Από την άλλη όμως αντιμετωπίζουμε την πρόκληση της εξέλιξης των φετινών κινητήρων ενώ παράλληλα πρέπει να προετοιμαστούμε για το 2015. Σε αυτόν τον τομέα η Honda έχει ένα πλεονέκτημα, μπορεί να μάθε πολλά από τις φωτογραφίες και να κάνει αναλύσεις. Επικεντρώνεται αποκλειστικά στο 2015. Αποκτούν γνώση δωρεάν όμως όχι τόσο βαθιά όσο οι 3 κατασκευαστές που αγωνίζονται φέτος.

Οι πρώτες δοκιμές για κινητήρα Honda θα γίνουν τον Φεβρουάριο στις χειμερινές δοκιμές για το 2015 αλλά υπάρχει μεγάλη περίπτωση να ακούσουμε τον ιαπωνικό κινητήρα κάτω από το κάλυμμα μιας MP4-29 στις τελευταίες δοκιμές της χρονιάς στο Abu Dhabi (σχετικό θέμα).

Σχόλια

Σχόλια