Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

Hamilton και Rosberg έκαναν ακριβώς τα ίδια όταν αγωνίζονταν στα καρτ, σύμφωνα με το αφεντικό της ομάδας

Αυτό που είδαμε στο Grand Prix του Μονακό μεταξύ των Lewis Hamilton και Nico Rosberg είναι μια επανάληψη του παρελθόντος σε μεγαλύτερη κλίμακα, σύμφωνα με τον Dino Chiesa. Ο Ιταλός είναι το πρώην αφεντικό των δύο οδηγών όταν έτρεχαν στα καρτ το 2000. Οι Hamilton και Rosberg αγωνίζονταν με την ομάδα mbm την οποία υποστήριζε η McLaren και η Mercedes, τότε που συνεργάζονταν στενά. Ο Chiesa, σε μια πρόσφατη συνέντευξη στην Bild, εξηγεί πως αυτή η κόντρα υπήρχε από παλιά με τον Hamilton να έχει το ταλέντο και τον Nico να δουλεύει σκληρά με το set-up.

Στον γρήγορο γύρο ο Lewis πάντα ήταν λίγο ταχύτερος από τον Nico. Το γνώριζε καλά αυτό και το γνωρίζει και σήμερα. Όμως ο Rosberg πάντα δούλευε πιο σκληρά. Πάντα έκανε την δύσκολη δουλειά του set-up με τους μηχανικούς. Ο Lewis εκτός πίστας, μέσα στα γκαράζ, δεν είχε δουλέψει ποτέ του τόσο σκληρά όσο ο Nico. Ο ένας από τους δύο έχει το ταλέντο, ο άλλος είναι γρήγορος αλλά δουλεύει πολύ με το μυαλό. Ο Lewis επωφελείται από τη δουλειά του Rosberg και την κάνει να φανεί σαν να είναι δικιά του. 

Ο ψυχολογικός πόλεμος υπήρχε από τα καρτ…

Ναι, έπαιξαν με την ψυχολογία αλλά σε διαφορετική κλίμακα. Τότε εγώ ήμουν ο επικεφαλής της ομάδας αλλά επίσης ήμουν και κάτι σαν σύμβουλος και πατέρας. Θυμάμαι κάτι τσακωμούς από το τηλέφωνο. Ορισμένες φορές κατέστρεφαν το δωμάτιο όπου έμεναν. Ξεκινούσαν πετώντας τα μαξιλάρια, στη συνέχεια την κουβέρτα και τέλος το στρώμα κατέληγε έξω, στο δρόμο. Είχε πλάκα αλλά στο τέλος εγώ πλήρωνα τον λογαριασμό. Ο Lewis αντιδρούσε πάντα σαν εκνευρισμένος Ιταλός, θεωρούσε πως ποτέ δεν ήταν δικό του το λάθος. Πάντα πίστευε ότι οι άλλοι ήθελαν το κακό του. Η Mercedes είναι γερμανική ομάδα με Γερμανό οδηγό, ο οποίος είναι μαζί τους 3 χρόνια. Ο Lewis πιστεύει ότι η ομάδα είναι πιο φιλική προς τον Nico.

Ο Chiesa συνέχισε λέγοντας πως έχει κρατήσει επαφές με τον Rosberg αλλά όχι με τον Hamilton.

Είναι δύσκολο να τον βρεις. Η ομάδα που τον μανατζάρει δεν βοηθάει και πολύ. Ίσως είναι καλή για έναν αστέρα του Hollywood αλλά όχι για έναν οδηγό F1. Νομίζουν ότι είναι ένας superstar, όμως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν είναι show, είναι σκληρή δουλειά. Οπότε πιστεύω ότι ο Niki Lauda μπορεί να τον προσγειώσει.

Σχόλια

Σχόλια