Βραβείο καινοτομίας στη Yokohama

  Κορυφαία βράβευση για τη τεχνολογία ακουστικής προσομοίωσης ελαστικού της YOKOHAMA

  Δελτίο Τύπου

  Στην REIFEN 2014,  μια από τις μεγαλύτερες, σε παγκόσμιο επίπεδο, εκθέσεις ελαστικών,  η YOKOHAMA έλαβε το Βραβείο Καινοτομίας, για την πρωτοποριακή τεχνολογία ακουστικής προσομοίωσης ελαστικού. Το συγκεκριμένο βραβείο, έλαβε o Shigeyuki Aoki , πρόεδρος της Yokohama Reifen GmbH, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου, μια ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της έκθεσης.

  Το βραβείο απονεμήθηκε σε αναγνώριση της πρωτοποριακής τεχνολογίας προσομοίωσης, που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό τμήμα της YOKOHAMA, σε συνεργασία με μια ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον καθηγητή Kozo Fujii στο Ινστιτούτο Διαστημικής και Αστροναυτικής Επιστήμης (ISAS), της Ιαπωνικής Διαστημικής Υπηρεσίας (JAXA). Η συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα, κατάφερε να πραγματοποιήσει την πρώτη προσομοίωση στον κόσμο που πλησιάζει σε πραγματική κλίμακα τις  αναταράξεις ενός ελαστικού με κύλιση πάνω στην  επιφάνεια του οδοστρώματος, καθώς και τα ακουστικά κύματα (θόρυβος) που παράγονται από τη διαδικασία αυτή. Η υλοποίηση ενός τέτοιου είδους προσομοίωσης, επιτρέπει την ακριβή μέτρηση των ακουστικών κυμάτων και διευρύνει τις δυνατότητες για νέες τεχνολογικές καινοτομίες, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη μείωση του θορύβου κύλισης, καθώς και στη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης των ελαστικών.

  Το Βραβείο Καινοτομίας REIFEN απονέμεται  στους νικητές  των παρακάτω τεσσάρων κατηγοριών : 1) Τεχνολογία & Προϊόντα, 2) Πρωτοποριακές Υπηρεσίες & Βελτιστοποίηση Διαδικασιών, 3) Περιβάλλον & Διαχείριση Πόρων, 4) Υπηρεσίες Αυτοκίνησης. Κριτής είναι ένας ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας, που αξιολογεί τις υποψηφιότητες των προϊόντων, τεχνολογιών και  υπηρεσιών, με βάση εννέα κριτήρια, όπως η συμβατότητα με το περιβάλλον, τη βιωσιμότητα, το καινοτόμο περιεχόμενο και την ασφάλεια, απονέμοντας το βραβείο στους αριστεύσαντες υποψήφιους σε κάθε κατηγορία. Στην περίπτωση της βράβευσης της YOKOHAMA, το βραβείο εντάχθηκε στην κατηγορία Τεχνολογία & Προϊόντα. Συγκεκριμένα, η τεχνολογία προσομοίωσης αναγνωρίστηκε ως ιδιαίτερα καινοτόμος, με δυνατότητες που συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

  Σχόλια

  Σχόλια