Ειδική βράβευση από το Women’s World Car of the Year

  Η κριτική επιτροπή του WWCOTY θα επιλέξει την αποδέκτη του ειδικού βραβείου«Woman of Worth» μεταξύ των 15 υποψηφίων γυναικών που έχουν ξεχωρίσει για τη δουλειά τους στην αυτοκινητοβιομηχανία και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

  Με αυτή τη διάκριση ο θεσμός αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη δουλειά τους μέσα σε ένα εξαιρετικά ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Τα 65 μέλη από 47 χώρες, που αποτελούν την κριτική επιτροπή του WWCOTY, θα αξιολογήσουν τον ρόλο που έχει παίξει κάθε μια από τις υποψήφιες και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν στις 24 Μαΐου. Οι υποψήφιες είναι:

  Ariane Kilian

  Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη ŠKODA AUTO. Από το 2015, είναι υπεύθυνη για τις επικοινωνιακές δραστηριότητες του Ομίλου Volkswagen Components και, από το 2021, του νέου Group Division Technology με πρόσθετες αρμοδιότητες για Μπαταρίες και Φόρτιση & Ενέργεια. Το 2015, δημιούργησε επίσης εθελοντικά το «Volkswagen Group Refugee Aid» και ήταν επικεφαλής του έως το 2020.

  Asako Hoshino

  Η Asako Hoshino είναι εκτελεστική αντιπρόεδρος της Nissan MotorCo., Ltd. και Πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής για την Ιαπωνία. Η Hoshino είναι ακόμα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της NML και της επιτροπής διαχείρισης της INFINITI. Υπηρέτησε ως εκτελεστική αντιπρόεδρος από τον Μάιο του 2019.

  Astrid Linder

  Σουηδή μηχανικός και ερευνητής στην ασφάλεια των οχημάτων. Έφτιαξε το γυναικείο ανθρωποειδές που χρησιμοποιείται στις δοκιμές πρόσκρουσης και μέσω αυτής της εξέλιξης η Astrid επιδιώκει να μειώσει τις διακρίσεις και να τα κάνει τα αυτοκίνητα ασφαλέστερα και για τις γυναίκες.

  Hannah Schmitz

  Επικεφαλής στρατηγικής της Red Bull Racing και της Red Bull Technology. Έπαιξε μεγάλο ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου από τον Max Verstappen στη F1 το 2022, αποδεικνύοντας τη σημασία της στρατηγικής στους αγώνες και τον ρόλο που παίζουν οι γυναίκες μηχανικοί στους αγώνες.

  Huda Al Matroushi

  Χαράζει τη δική της πορεία σε μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία των ΗΑΕ. Είναι μηχανολόγος μηχανικός, ιδιοκτήτρια του Imex Car Service, ενώ παράλληλα εργάζεται στην κυβέρνηση της Sharjah. Με το πάθος και την επιμονή της στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο ότι όλα είναι δυνατά.

  Laia Sanz

  Είναι Ισπανίδα αναβάτης Trial, Enduro και rally-raid. Έχει 14 Παγκόσμιους και 10 Ευρωπαϊκούς τίτλους στο Trial γυναικών, 7 στο Trial of Nations, 11 νίκες στο Dakar Rally Women’s Motorcycle Trophy και 6 Παγκόσμια Πρωταθλήματα enduro γυναικών. Η Ισπανίδα αναβάτης κατάφερε να τερματίσει σε όλα τα Rally Dakarστα οποία συμμετείχε. Συγκεκριμένα 12 με μοτοσικλέτα και δύο με αυτοκίνητο.

  Michèle Mouton

  Μια πραγματική πρωτοπόρος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ενεργό μέλος της FIA σήμερα, ως υπέυθυνη ασφαλείας. Ήταν οδηγός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με την εργοστασιακή ομάδα της Audi, πήρε τέσσερις νίκες και τερμάτισε στην δεύτερη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ το 1982. Έγινε η πρώτη πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών & Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA το 2010 και διευθύντρια της FIA στο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2011.

  Mikaela Åhlin-Kottulinsky

  Σουηδή οδηγός αγώνων που συμμετέχει στο Extreme E Championship με τη Rosberg X Racing, είναι ambassadorτου «Girls on track» και  συμμετέχει ενεργά στην προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στην αύξηση των γυναικών που συμμετέχουν.

  Natalie Robyn

  Διευθύνουσα Σύμβουλος στη FIA. Έχει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία, αφού έχει εργαστεί ως Διευθύνουσα Σύμβουλος της Volvo στην Ελβετία από το 2017και σε διευθυντικές θέσεις στη Nissan και στην DaimlerChrysler. Ασχολείται ενεργά με την Ισότητα των Φύλων.

  Olabisi Boyle

  Αντιπρόεδρος Προγραμματισμού Προϊόντων και Στρατηγικής Κινητικότητας της Hyundaiστη Βόρεια Αμερική. Εργάζεται με συνέπεια στις στρατηγικές των προϊόντων της Hyundai. Είναι ευγενική και προσιτή και πάντα πρόθυμη να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

  Rosemary Smith

  Η Rosemary Smith, ένας θρύλος του Ιρλανδικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Συμμετείχε οκτώ φορές στο Rallye Monte Carlo και τερμάτισε μερικούς από τους πιο δύσκολους αγώνες μεγάλων αποστάσεων, όπως το Ράλλυ London to Sydney (1968) και το Ράλλυ London to Mexico το 1970. Σε ηλικία 79 ετών έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος που οδήγησε ποτέ αυτοκίνητο της Formula 1.

  Stefanie Wurst

  Επικεφαλής της MINI στο BMW Group και πρώην Διευθύνουσα Σύμβουλος της BMW Ολλανδίας. Βελτίωσε το πράσινο αποτύπωμα των  αυτοκινήτων της μάρκας και ασχολήθηκε με την εξέλιξη των τεχνολογιών για οδηγούς με ειδικές ανάγκες.

  Suzie Wolff

  Ως πρώην οδηγός αγώνων και MD της Ακαδημίας F1, η Susie παίζει καθοριστικό ρόλο στο να εντάξει τις γυναίκες στην παγκόσμια σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και έχει δεσμευτεί να φέρει την ισότητα τόσο στον κόσμο της Formula 1 όσο και γενικότερα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

  Tatjana Bister

  Γενική Διευθυντής του BMW World. Το 2021 ανέλαβε επικεφαλής του κέντρου διεθνούς εμπειρίας και παράδοσης του ομίλου. Μετά από πέντε χρόνια ως επικεφαλής του καταστήματος λιανικής του BMW Group στη Βιέννη, μετακόμισε στο Μόναχο και στο BMW Welt, το πιο δημοφιλές τουριστικό κέντρο της Βαυαρίας

  Teiko Kudo

  Εντάχθηκε στην Sumitomo Mitsui Bank το 1987 και παραμένει Εκτελεστική Διευθύντρια. Το 2018 εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Toyota Motor Corporation.

  Φέτος το WOW τιμά την μνήμη της αείμνηστης Sue Baker, ενός από τα ιδρυτικά μέλη του θεσμού μας. Οι γνώσεις και η σοφία της κατά τη διάρκεια της θητείας της στην κριτική επιτροπή εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα. Ήταν ίσως περισσότερο γνωστή για τη δουλειά της ως παρουσιάστρια της εκπομπής Top Gear όπου συμμετείχε σε περισσότερα από 100 επεισόδια. Συνέβαλε επίσης σε ένα ευρύ φάσμα εκδόσεων και ήταν η πρώτη γυναίκα που προήδρευσε στο UK Guild of Motoring Writers. Έφυγε από κοντά μας τον Νοέμβριο του 2022.

  Σχόλια

  Σχόλια