Το Kia Niro πήρε τον τίτλο του Women’s World Car Of The Year!

  Οι 63 γυναίκες επαγγελματίες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 43 χώρες σε πέντε ηπείρους το ανέδειξαν μέσα από την ψηφοφορία τους ως το καλύτερο αυτοκίνητο για το 2023

  Οι γυναίκες δημοσιογράφοι του θεσμού Women’s World Car of the Year, με τις ψήφους τους, επέλεξαν το Kia Niro ως το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο για το 2023. Η ανακοίνωση του μεγάλου νικητή συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας*, μια πολύ ιδιαίτερη ημερομηνία όχι μόνο γιατί δίνει στις γυναίκες «φωνή» αλλά και λόγω του ότι σε πολλές χώρες η αυτοκινητοβιομηχανία συνδέεται με την προσωπική αυτονομία. Πριν ψηφίσουν, οι 63 δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 43 χώρες δοκίμασαν δεκάδες μοντέλα και αξιολόγησαν κάθε λεπτομέρεια.

  Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας επιλέχθηκαν τα καλύτερα αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία από συνολικά 59 υποψήφια μοντέλα. Στον δεύτερο γύρο η κριτική επιτροπή ψήφισε μεταξύ των παραπάνω 6 μοντέλων για να αναδείξει το Καλύτερο Αυτοκίνητο του Κόσμου για το 2023. Τελικά η ζυγαριά έγειρε υπέρ του Kia Niro.

  Όλες οι ψηφοφορίες έχουν ελεγχθεί από το γραφείο της Grant Thornton στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Αυτός ο ελεγκτικός οργανισμός έχει πιστοποιήσει τα αποτελέσματα του WWCOTY από την έναρξή του το 2009.

  Στην Ελλάδα εκπρόσωπος του θεσμού είναι η Χριστίνα Μυρτώ Σταθάκη.

  Σχόλια

  Σχόλια