Δεν θα ανεχτεί πολλά η Mercedes

Η κόντρα των Lewis Hamilton και Nico Rosberg παρομοιάζεται, από αρκετούς, με αυτή των Ayrton Senna και Alain Prost. Ειδικά μετά τα όσα έγιναν στο Μονακό. Όμως ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, κάνει σαφές ότι η κατάσταση διαφέρει σημαντικά από αυτή των Senna/Prost. Η Mercedes δεν πρόκειται να αφήσει τους δύο οδηγούς της να «χαλάσουν τα παιχνίδια» τους και σε με κάθε ευκαιρία το υπενθυμίζει στον κόσμο για να το ακούν τα δύο «αγοράκια». Οι Senna και Prost πήγαν πολύ μακριά τη μάχη τους αλλά ο Wolff δείχνει αποφασισμένος να μην αφήσει του Hamilton και Rosberg να φτάσουν μέχρι εκεί. Ήδη ο Niki Lauda τους έχει… τραβήξει το αυτί.

Η κόντρα του Lewis με τον Nico έχει συγκριθεί πολλές  φορές σύγκριση με αυτή των Senna/Prost αλλά η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Η φιλοσοφία της Mercedes επιτρέπει στους οδηγούς να ανταγωνιστούν, τους αφήνουμε να παίξουν με τα παιχνίδια τους, εκτός κι αν τα σπάσουν. Υπάρχει ένταση στις μάχες τους αλλά γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε κάποιο ατύχημα.

Ο Wolff συνέχισε μιλώντας για το περιστατικό του Rosberg στο Μονακό…

Οι αγωνοδίκες είδαν τα δεδομένα και δεν βρήκαν κάτι το μεμπτό στο συμβάν του Nico. Υπό αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να δεχτούμε ότι ήταν ειλικρινής και πως έκανε λάθος. Μέσα στην ομάδα υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα και προσφέρουμε στους οδηγούς μας παρόμοιο εξοπλισμό και ίσες ευκαιρίες. Έχουμε μια δίκαιη διαδικασία χειρισμού των καταστάσεων. Όπως για παράδειγμα ποιος οδηγός θα βγει πρώτος στην πίστα για τις κατατακτήριες και ποιος έχει προτεραιότητα στην στρατηγική του αγώνα. Η προτεραιότητα μας είναι σε κάθε αγώνα να νικούν τα «ασημί βέλη», όχι κάποιος συγκεκριμένος οδηγός.

Σχόλια

Σχόλια