Η Porsche του Ken Block για το Pikes Peak

  Με στόχο την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, ο Ken Block θα συμμετάσχει στην επόμενη ανάβαση του Pikes Peak με μια Porsche που έχει απόδοση 1.400 ίππων.

  Το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό αυτοκίνητο του επιχειρηματία που θέλει να λέγεται και οδηγός αγώνων, το οποίο αποκαλεί «Hoonipigasus» έχει ένα χρωματικό συνδυασμό που παραπέμπει στην Porsche 917/20. Το μοντέλο εκείνο που είχε το παρατσούκλι «Pink Pig». Αυτό που επιλέχθηκε από τον Block, μπορεί να μην του φαίνεται πλέον αλλά ξεκίνησε την καριέρα του στον κόσμο, ως μια απλή Porsche 912- που για τους petrolheads εκείνης της εποχής, ήταν η φθηνή εναλλακτική της ακριβοθώρητης 911.

  Στα χέρια των μηχανικών της Το αυτοκίνητο, μπορεί να μην το δείχνει, αλλά από το εργοστάσιο της Porsche βγήκε το 1966 ως μια «ταπεινή» 912. Η ομάδα των μηχανικών της BBi Autosport, τοποθέτησε έναν twin turbo 6κύλινδρο boxer κινητήρα 4,0 λίτρων, που με τις κατάλληλες επεμβάσεις, έφτασε να αποδίδει 1.400 ίππους.

  Η τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος ταιριάζει οπτικά αλλά και λειτουργικά στο μπροστινό επιμηκυμένο μέρος του αυτοκινήτου, που είναι τετρτακίνητο. Έχει γίνει επισταμένη προσπάθεια για τον περιορισμό του συνολικού του βάρους, που σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η BBi Autosport, έχει «μείνει» στα 1.000 κιλά.

  Δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο Αμερικανός εκατομμυριούχος που τώρα έχει βάλει στο μάτι μια καλή εμφάνιση στη θρυλική ανάβαση αλλά σίγουρα θα έχουμε κάτι να συζητάμε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα που είναι προγραμματισμένος για τις 26 Ιουνίου. Ελπίζουμε για το καλύτερο σε ότι έχει να κάνει με το αποτέλεσμα του Ken Block, ο οποίος μοιάζει αδίστακτος σε ότι έχει να κάνει με τις προκλήσεις που ο ίδιος θέτει στον εαυτό του.

  Θυμίζουμε πως στη θρυλική ανάβαση, έχουν σημειώσει νίκες οι Walter Rohrl, Ari Vatanen, Michele Mouton, Sebastien Loeb, καθώς και ο Rod Millen που τουλάχιστον σε εμάς στην Ευρώπη, δεν είναι και τόσο γνωστός. Ο Block λοιπόν, επιδιώκει να βάλει και το δικό του όνομα σε αυτή τη λίστα με τους νικητές- αν και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου και τολμούμε να προβλέψουμε πως θα χρειαστεί να δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία «tailor made» πάνω στον Αμερικάνο για να μπορέσει να παρουσιαστεί νικητής ή έστω μέσα στους διακριθέντες του αγώνα.

  Σχόλια

  Σχόλια