Στο Goodwood τα 50 χρόνια της BMW M

    Δεν είναι η πρώτη φορά που θα έχει την κεντρική σκηνή της διοργάνωσης, καθώς η Γερμανική εταιρεία εκεί γιόρτασε τα 100 χρόνια της το 2016.

    Η BMW Motorsport ιδρύθηκε το 1972 και ο προορισμός της ήταν να ασχολείται κατ’ αποκλειστικότητα με τις αγωνιστικές δραστηριότητες της μάρκας. Στην αρχική της μορφή, αριθμούσε 35 στελέχη και έγινε σύντομα γνωστή χάρη στην παρουσίαση μοντέλων «Μ» που αφορούσαν αποκλειστικά το κοινό της εταιρείας που ήθελε μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Από τότε μέχρι και σήμερα, ο ρόλος του συγκεκριμένου τμήματος έχει εκτιμηθεί δεόντως, δίνοντας στην εταιρεία αρκετά ιδιαίτερα μοντέλα που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό, όπως είναι τα Μ1 και Μ3, καθώς επίσης και τα πιο πρόσφατα Μ4 και Μ5.

    Σύντομα, η λίστα των «Μ» μοντέλων θα περιλαμβάνει κι άλλη μια πρόταση, αυτή τη φορά σε αμάξωμα station wagon. Η Μ3 Touring θα είναι στη γκάμα της BMW για πρώτη φορά, μια και για όσους θυμούνται, η Γερμανική εταιρεία που είχε ετοιμάσει τέτοια εκδοχή και για την Ε46, το μοντέλο δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή και έμεινε μόνο σε μορφή πρωτοτύπου. Συνεπώς, το μοντέλο που θα δούμε το καλοκαίρι στο Goodwood, θα είναι το πρώτο μοντέλο του είδους με το χαρακτηριστικό σήμα «Μ» πάνω του. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου αυτού Μ μοντέλου, δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί. Αυτό σημαίνει πως δεν ξέρουμε αν θα έχει εκτός των «απλών» Μ και Competiotion εκδόσεις, όπως συμβαίνει με τις Μ3 και Μ4, καθώς επίσης και το αν θα έχει δικήνητες και τετρακίνητες εκδόσεις που θα αφορούν στη μετάδοση.

    Σχόλια

    Σχόλια