Το σύνδρομο του rookie

Ο Boullier δηλώνει πως ο Magnussen δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο ότι δεν έχει ένα ανταγωνιστικό πακέτο

Σύμφωνα με τον Eric Boullier, αγωνιστικό διευθυντή της McLaren, ο Kevin Magnussen πάσχει από το σύνδρομο των rookie. Δηλαδή από το ενιαίο πρωτάθλημα Formula Renault 3.5 που μπορούσε να διεκδικήσει νίκες σε οποιονδήποτε αγώνα τώρα έχει να παλέψει να λύσει πρώτα τα προβλήματα της MP4-29 και μετά να σκεφτεί τα καλά αποτελέσματα. Μετά το τρομερό ντεμπούτο στην Αυστραλία τον έχει πάρει η κάτω βόλτα κι ο Boullier εξηγεί ότι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο ότι δεν έχει ένα ανταγωνιστικό πακέτο.

Ο Kevin αντιμετωπίζει το σύνδρομο των rookie οι οποίοι έρχονται από ένα ενιαίο πρωτάθλημα. Δυσκολεύονται να κατανοήσουν πως αν δεν έχουν το καλύτερο μονοθέσιο δεν μπορούν να παλέψουν για τη  νίκη. Σιγά-σιγά προσαρμόζεται, είναι πολύ σταθερός και η πληροφόρηση που μας δίνει είναι πολύ καλή. Αυτό επιτρέπει μας επιτρέπει να κάνουμε το μονοθέσιό του ταχύτερο. Τα πάει πολύ για rookie.

Ο Jenson Button είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες ότι η McLaren θα έπρεπε να έχει δύο έμπειρους οδηγούς ώστε να λύσει πιο γρήγορα τα προβλήματά της αλλά ο Boullier θεωρεί ότι η έλλειψη εμπειρίας του Magnussen δεν επηρεάζει την ομάδα.

Δεν πιστεύω ότι η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη με έναν rookie οδηγό σε σχέση με δύο έμπειρους. Ένας οδηγός σαν τον Kevin ολοκληρώνει αυτά που έχει να κάνει και δίνει την πληροφόρηση που χρειάζονται οι μηχανικοί. Όταν έχεις έναν πιο έμπειρο οδηγό, σαν τον Jenson, μπορείς να «σκάψεις» πιο βαθιά στα προβλήματα που αντιμετωπίζεις καθώς έχει περισσότερες λεπτομέρειες να αναλύσεις.

Σχόλια

Σχόλια