Live Test: Piaggio Beverly 350 Sport Touring

  Η έκδοση Sport Touring με τον κινητήρα των 330cc αποτελεί την κορωνίδα της γκάμας των Beverly

  To Piaggio Beverly 350 Sport Touring ήρθε στο Live Test του Motornews. Σε αυτές τις «ζωντανές δοκιμές» εστιάζουμε κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της χρήσης, αυτά που μας αρέσουν και αυτά που μας ξενίζουν σε πραγματικές συνθήκες.

  Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

  Το Beverly της Piaggio αποτελεί πλέον μέρος της ιστορίας της ιταλικής φίρμας. Έχει κερδίσει εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς ανά τον κόσμο και συνεχίζει να το κάνει παρά το  πέρασμα του χρόνου. Η ποιότητα, η ιταλική του φινέτσα και η άθραυστη λειτουργία του το έχουν κρατήσει στην κορυφή όλα αυτά τα χρόνια.

  Δεν είναι περίεργο λοιπόν που και η φετινή κορωνίδα της γκάμας των Beverly είναι ανταγωνιστική και κοιτάζει στα μάτια τον ανταγωνισμό. Με την ωριμότητα της έκδοσης Sport Touring έχουμε πλέον να κάνουμε με ένα από τα καλύτερα scooter για εξορμήσεις εκτός πόλεως διατηρώντας φυσικά όλα τα θετικά χαρακτηριστικά για μια ξεκούραστη καθημερινή μετακίνηση. Η τιμή του τέλος είναι στα 5.490€.

  Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

  Στον ανοιχτό δρόμο το Beverly επιβεβαιώνει το λογότυπο Sport Touring δημιουργώντας ένα εξαιρετικά άνετο περιβάλλον στη διάρκεια του ταξιδιού. Μπορείς στον αυτοκινητόδρομο να κινηθείς για… πάντα με 130Km/h χωρίς κανένα ίχνος κούρασης ή ενόχλησης και το μοναδικό πράγμα που θα σε σταματήσει είναι ο ανεφοδιασμός που θα απαιτηθεί έπειτα από περίπου 240 χιλιόμετρα καθώς η κατανάλωση ανεβαίνει ελαφρώς.

  Η σέλα σε κρατάει πολύ άνετο, η θέση οδήγησης συνεπικουρεί ώστε τα πόδια να έχουν χώρο να κινηθούν προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ  και ο συναπιβάτης δεν θα παραπονεθεί στην πολύωρη οδήγηση. Ο όρος Sport Touring λοιπόν βρίσκει ρόλο στην περίπτωση του 350.

  Στις στροφές τώρα το Beverly απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείρηση για να το ευχαριστηθείς.Οι μαλακές αναρτήσεις και το ενδοτικό πλαίσιο σε αποτρέπουν να κινηθείς επιθετικά, ωστόσο αν εμπιστευθείς την ποιότητα κύλισης και την άφθονη πρόσφυση που πρσφέρει θα περάσεις καλά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσεγγίσεις πιο ήρεμα τις στροφές, να έχεις ροή (να μην το στραγγαλίσεις) και εκείνο θα σε ανταμείψει με σβέλτα περάσματα με ασφάλεια και ευχαρίστηση.

  Δευτέρα 16 Νεομβρίου 2020

  Ο κινητήρας δεν έχει αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Παραμένει το μονοκύλινδρο σύνολο των 330 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 30,2 ίππους και 3 kgm ροπής με εξαιρετική απόκριση στο γκάζι και ομαλότατη λειτουργία. Μετάδοση και ψεκασμός βρίσκονται λειτουργικά στην κορυφή της κατηγορίας όντας αψεγάδειαστα, ενώ οι επιταχύνσεις είναι ικανοποιητικές παρά τα 191 κιλά του scooter.

  Τα 100 πρώτα Km/h έρχονται χωρίς να το καταλάβεις χάρη στην καλή κάλυψη από τη διακριτική ζελατίνα και την σχετικά αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα. Το ταχύμετρο θα φτάσει τα 150Km/h χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ενώ παράλληλα η κατανάλωση παραμένει κάτω από τα 5 λίτρα/100Km.

  Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

  Σαν το παλιό καλό κρασί, έτσι και το Beverly της Piaggio όσο περνάει ο καιρός τόσο ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία. Πρόκειται πλέον για ένα εικονικό scooter, αδιαμφησβήτητα ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία της Piaggio και σίγουρα ένα ορόσημο για την παγκόσμια  αγορά scooter.

  Κλασική πλέον η μορφή του Beverly

  Η έκδοση Sport Touring με τον κινητήρα των 330cc αποτελεί την κορωνίδα της γκάμας και παρά το γεγονός ότι οι αλλαγές που έχει δεχτεί είναι λίγες, παραμένει ένα πολύ δυνατό scooter με εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

  Το αρνητικό στο Beverly είναι ότι πλέον αποτελεί «κλασικό» scooter όσον αφορά την σχεδίασή του. Η μορφή του παραμένει η ίδια εδώ και αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα να περνάει απαρατήρητο από τους περισσότερους, παρότι είναι μια εντελώς νέα έκδοση. Δεν μπορεί να αδικήσει κανείς το κοινό αφού το Beverly είναι το… Beverly και αυτό ίσως είναι και το δυνατό του σημείο τελικά – ότι δηλαδή, όπως η Vespa, δεν αλλάζει επίτηδες σχεδιασμό καθώς θέλει να διατηρήσει την κλασικότητά του και μαζί την αξία του μέσα στο χρόνο.

  Ο χρωματισμός στην έκδοση Sport Touring είναι υπέροχος και ποιοτικός

  Αυτό που ξεχειλίζει στο ιταλικό scooter είναι η ποιότητά του την οποία δεν βρίσκεις εύκολα.

  Ιδιαίτερα στην περίπτωση του Sport Touring με την εξαιρετικά ραφιναρισμένη βελούδινη επένδυση στη σέλα του και τον άψογο χρωματισμό δίνει την αίσθηση κάποιας πολυτελούς ειδικής έκδοσης του μοντέλου. Το δυνατό σημείο του BV λοιπόν παραμένει η ποιότητά του, κάτι που έχει ενισχυθεί στην περίπτωσης της Touring έκδοσης.

  Σχόλια

  Σχόλια