Αποχωρεί από την F1 η Honda

Η Honda αποφάσισε να ολοκληρώσει τη συμμετοχή της στην Formula One ως προμηθευτής κινητήρων στο τέλος της σεζόν του 2021

ΔΤ

H HONDA ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ F1

ΤΟΚΙΟ, Ιαπωνία, 2 Οκτωβρίου 2020 – Η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να ολοκληρώσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA*1 Formula One (F1) ως προμηθευτής κινητήρων στο τέλος της σεζόν του 2021.

Το 2015, η Honda επανήλθε στον ανταγωνισμό στη F1, την πιο διάσημη σειρά αγώνων αυτοκινήτων στον κόσμο, με στόχο να κερδίσει χρησιμοποιώντας τις δικές της τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας. Αρχικά, η Honda αντιμετώπισε ορισμένες δυσκολίες. Ωστόσο, αποδεικνύοντας τη συλλογική ισχύ του «All Honda», συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των τεχνολογιών κινητήρων αεροσκαφών, η Honda απεδείχθη εξαιρετικά ανταγωνιστική.

Επιπλέον, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης που πέτυχε η Honda μαζί με τη Red Bull Racing και τη Scuderia AlphaTauri μέσα από μια ισχυρή συνεργασία της με τις δύο ομάδες, η Honda κατάφερε να επιτύχει το στόχο της να κερδίσει νίκες – τρεις την περασμένη σεζόν και δύο* έως τώρα μέσα στο 2020.

Εν τω μεταξύ, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία υφίσταται μια περίοδο μεγάλου μετασχηματισμού, η Honda αποφάσισε να αγωνιστεί για την «επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050». Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί ως μέρος των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της Honda που αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της εταιρείας ως κατασκευαστής στο τομέα της σύγχρονης κινητικότητας.

Προς το σκοπό αυτό, η Honda πρέπει να διοχετεύσει τους εταιρικούς της πόρους σε έρευνα και ανάπτυξη στους τομείς των μελλοντικών τεχνολογιών στις μονάδες ισχύος και ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών κυψελών καυσίμου (FCV) και μπαταριών EV (BEV), οι οποίες θα αποτελέσουν τον πυρήνα για τεχνολογίες απαλλαγμένες από εκπομπές άνθρακα. Στο πλαίσιο αυτής της κίνησης, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Honda δημιούργησε ένα νέο κέντρο με την ονομασία Innovative Research Excellence, Power Unit & Energy. Η Honda θα διαθέσει τις τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας και καυσίμων, καθώς και τις γνώσεις που έχει συγκεντρώσει μέσω των δραστηριοτήτων της στη F1, σε αυτόν τον τομέα μονάδων ισχύος και ενεργειακών τεχνολογιών και θα αναλάβει πρωτοβουλίες εστιάζοντας παράλληλα στη μετάβαση σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Με αυτά τα δεδομένα, η Honda αποφάσισε να ολοκληρώσει τη συμμετοχή της στη F1.

Οι δραστηριότητες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό βρίσκονται στο DNA της Honda και, ως εκ τούτου, η εταιρεία θα εξακολουθήσει να τρέφει πάθος για τις προκλήσεις και να προσπαθήσει να γίνει ο Νο 1 κατασκευαστής σε όλες τις κατηγορίες αγώνων στις οποίες συμμετέχει.

Στην F1, προκειμένου να εκπληρώσει τις προσδοκίες των οπαδών της, η Honda θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Red Bull Racing και τη Scuderia AlphaTauri, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την κατάκτηση περισσότερων νικών μέχρι το τέλος της σεζόν του 2021.

Μέσα από τη συμμετοχή της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό,  η Honda έχει καλλιεργήσει ένα αγωνιστικό πνεύμα και έχει μάθει να απαντά στις προκλήσεις. Τώρα πρόκειται να αγωνιστεί για μία νέα μελλοντική πρόκληση, να επιτύχει ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Η Honda ζητά την κατανόηση των οπαδών της, εκτιμώντας ιδιαίτερα τη συνεχή υποστήριξη των δραστηριοτήτων της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς και των νέων περιβαλλοντικών στόχων της.

*1 Fédération Internationale de l’Automobile

*2 Μέχρι την ολοκλήρωση του 10ου αγώνα της σεζόν

Σχόλια

Σχόλια