Στο δρόμο της επιστροφής το MotoGP
Προτάσεις από τη Dorna για εκκίνηση του πρωταθλήματος τον Ιούλιο στη Jerez
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP είναι πολύ κοντά στην εκκίνησή του για το 2020 καθώς κατατέθηκε πρόταση από τη Dorna και την τοπική διοίκηση της Ανδαλουσίας στην Ισπανική κυβέρνηση για διεξαγωγή Grand Prix στην Jerez τον Ιούλιο.
Η πρόταση αναφέρει πως μπορούν να πραγματοποιηθούν δύο αγώνες, ένας στις 19 Ιουλίου και ένας στις 26 Ιουλίου στην πίστα της Jerez, φυσικά ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας απέναντι στον Covid-19.
Στην πίστα δεν θα παραβρεθούν φίλαθλοι, ενώ αναμένεται να ξεκαθαριστεί αν θα γίνουν όλοι οι αγώνες – και στις τρεις κατηγορίες – ή όχι. Τέλος, έχει προβλεφθεί και αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike στις 2 Αυγούστου, στην ίδια πίστα.
Μένει φυσικά να συμφωνήσει η Ισπανική κυβέρνηση για να προχωρήσουν οι αγώνες, ενώ θα δούμε τις επόμενες ημέρες τί θα συμβεί και με τα υπόλοιπα GP που θα προστεθούν στο καλεντάρι με πιο ρεαλιστικά εκείνα της Τσεχίας και της Αυστρίας.