“Ιστορίες της Alfa Romeo”

Μια εκ των έσω ματιά στον Ιταλικό Θρύλο της αυτοκίνησης

  • Οι “Ιστορίες της Alfa Romeo”, αποτελεί μια νέα σειρά που αφηγείται -μέσω ανέκδοτων μέχρι σήμερα ιστοριών- την πορεία της Ιταλικής μάρκας που φέτος συμπληρώνει 110 χρόνια ζωής.

  • Το πρώτο επεισόδιο της σειράς ξεκινά με το πρώτο μοντέλο της μάρκας, της Alfa Romeo 24 HP του 1910, ένα από τα μοντέλα που μπορεί κανείς να δει σήμερα στο Museo Storico Alfa Romeo.

  • Τα επεισόδια θα τα απολαμβάνουμε και μέσω του motornews , ωστε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει την φίρμα τόσο ξεχωριστή και τους ανθρώπους να την ακολουθούν και να παθιάζονται μαζί της.

Μια όμορφη ιστορία, είναι όπως ένα όμορφο αυτοκίνητο. Μπορεί να σε ταξιδέψει σε νέους κόσμους και μοναδικές εμπειρίες, έστω και με το νου.

Η Alfa Romeo δημιούργησε μια σειρά ιστοριών, μέσω των οποίων το κοινό θα μπορέσει να ανακαλύψει εκ νέου τη θρυλική Ιταλική μάρκα, η οποία φέτος κλείνει 110 ζωής.

“Ιστορίες της Alfa Romeo”: Γιορτάζοντας 110 χρόνια ζωής

Στις 24 Ιουνίου του 2020, η Alfa Romeo θα γιορτάσει 110 χρόνια γεμάτα τεχνολογικές καινοτομίες, αναρίθμητες επιτυχίες στους αγώνες και βέβαια μοναδικές τετράτροχες δημιουργίες. Οι “Ιστορίες της Alfa Romeo”, είναι μια σειρά αφιερωμένη στους φίλους της μάρκας, αλλά και σε όσους αγαπούν το στιλ, την καινοτομία και τις επιδόσεις. Συνδέοντας το αυτοκίνητο με τους ανθρώπους, η σειρά αποτελεί μια εμπνευσμένη ιστορία του πάθους, του κουράγιου και της δύναμης του ανθρώπου. 

 

Με επίκεντρο το πάθος: Η Alfa Romeo αφηγείται την ιστορία της

Αναπολώντας μερικά από τα πιο γνωστά της μοντέλα και συνοδεύοντας τα με συλλεκτικό φωτογραφικό υλικό από το Museo Storico Alfa Romeo, οι “Ιστορίες της Alfa Romeo” ξεδιπλώνονται παράλληλα με την Ιταλική ιστορία, ακλουθώντας την πορεία της μάρκας που από μια μικρή εταιρεία εξελίχθηκε σε θρύλο της αυτοκίνησης. Από επεισόδιο σε επεισόδιο, η σειρά θα φέρει κοντά στο κοινό, οδηγούς αγώνων, μηχανικούς και σχεδιαστές, διάσημες προσωπικότητες, αλλά και απλούς οπαδούς της μάρκας που συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο του στο θρύλο της Alfa Romeo.

 

Με αφετηρία από τη Via Cappuccio του Μιλάνο

Οι “Ιστορίες της Alfa Romeo” ξεκινούν με την 24 HP, το αυτοκίνητο που σχεδίασε και κατασκεύασε στο σπίτι του στην Via Cappuccio στο Μιλάνο, ο Giuseppe Merosi. Η 24 HP ολοκληρώθηκε πριν το όνομα A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) κατοχυρωθεί στις 24 Ιουνίου του 1910. Η σειρά αφιερωμάτων θα μας ταξιδέψουν από το Μιλάνο, το Λονδίνο, το Μπορντό και τη Νάπολι που έχουν στενή σχέση με τις ρίζες της μάρκας, σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα θα ζήσουμε και πάλι τη γέννηση της αγωνιστικής κληρονομιάς της Alfa Romeo, η οποία ξεκίνησε το 1911 με τη συμμετοχή της μάρκας στον πρώτο της αγώνα και βέβαια στο 1923 όπου με την πρώτη νίκη στο Targa Florio, γεννήθηκε και ο μύθος του διάσημου εμβλήματος, του τετράφυλλου τριφυλλιού (Quadrifoglio). 

Δελτίο Τύπου

Σχόλια

Σχόλια