Live Test: Piaggio MP3 300 HPE

  Ο αντικαταστάτης του Yourban ακούει στο όνομα HPE 300 και ανεβαίνει επίπεδο

  Το Piaggio MP3 300HPE ήρθε στο Live Test του Motornews. Σε αυτές τις «ζωντανές δοκιμές» εστιάζουμε κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της χρήσης, τα θετικά και τα αρνητικά του μοντέλου.

  Πέμπτη 13/11

  Με τον καιρό πλέον να επανέρχεται στα καλύτερά του ήρθε η ώρα να δούμε τι μπορεί να κάνει ο νέος, δυναμικός κινητήρας του HPE.

  Το μηχανικό σύνολο των 278cc έχει φτάσει πλέον τους 26 ίππους οι οποίοι φαίνονται εύκολα με το πρώτο άνοιγμα του γκαζιού. Οι χαμηλές και οι μεσαίες στροφές του MP3 είναι εξαιρετικές, σπρώχνουν με δύναμη το τρίροδο scooter εμπρός και το ταχύμετρο ανεβάζει σβέλτα μέχρι τα πρώτα 80Km/h.

  Το ταχύμετρο δεν θα σταματήσει να ανεβαίνει μέχρι τα 130Km/h όπου και εκεί “τελειώνει” το MP3. Πολύ μεστή επιτάχυνση λοιπόν, συνοδευόμενη από ωραίο ήχο του κινητήρα, ενώ εξαιρετική δουλειά κάνει ο ψεκασμός ο οποίος βοηθάει στην ομαλή λειτουργία τόσο στις δυνατές επιταχύνσεις όσο και στις χαμηλές ταχύτητες που επιβάλλονται στην πόλη.

  Η κατανάλωση κυμαίνεται λίγο πάνω από 4 λίτρα/100Km, νούμερα εξαιρετικά καλό για το τρίροδο scooter.

  Τετάρτη 12/11

  Εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για μετακινήσεις καθώς η βροχή δεν σταμάτησε όλη μέρα να πέφτει. Με το MP3 ωστόσο και ένα καλό σετ αδιάβροχα τα προβλήματα περιορίστηκαν κατά πολύ.

  Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το τρίροδο της Piaggio ήταν ίσως το πιο ιδανικό όχημα για να μετακινηθεί κανείς σε αυτές τις συνθήκες. Ο πρώτος και καλύτερος λόγος είναι η ασφάλεια που δίνει ο ένας επιπλέον τροχός εμπρός. Η πρόσφυση αυξάνεται κατακόρυφα, το ίδιο και η αυτοπεποίθηση του αναβάτη. Σημαντικό ρόλο παίζουν το σύστημα ABS στα φρένα και το σύστημα ASR, το traction control της Piaggio, τα οποία προσθέτουν πολλούς βαθμούς στην ασφάλεια και την ηρεμία του αναβάτη.

  Εξαιρετικά τα πήγε το MP3 και στην προστασία καθώς με εξαίρεση το κεφάλι και το πάνω μέρος του στήθους, όλο το υπόλοιπο σώμα του αναβάτη παραμένει πολύ καλά προστατευμένο. Συνολικά, το HPE μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανικό όχημα για μετακινήσεις σε δύσκολες καιρικές συνθήκες εντός πόλης.

  Τρίτη 12/11

  Ο αντικαταστάτης του Yourban, του πιο νεανικού από τα τρίροδα MP3 της Piaggio είναι γεγονός με την ιταλική φίρμα να ακολουθεί έναν αρκετά διαφορετικό δρόμο. Το HPE 300, όσον αφορά την εμφάνιση έχει κινηθεί σε πιο συντηρητικά μονοπάτια, ενώ αντίθετο δρόμο έχει ακολουθήσει στην οδική του συμπεριφορά η οποία έχει γίνει πιο δυναμική.

  Εξωτερικά, η σημαντικότερη αλλαγή αφορά το εμπρός μέρος το οποίο έχει έρθει πιο κοντά στην υπόλοιπη γκάμα των MP3. Τα φωτιστικά σώματα έχουν μετακομίσει στην κεντρική μάσκα δημιουργώντας ένα πιο συντηρητικό οπτικά αποτέλεσμα, τα φλας έχουν κατέβει χαμηλά και εξέχουν αρκετά για χάρη της έγκρισης που πρέπει να πάρει για να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου. Στο πίσω μέρος δεν έχουν αλλάξει πολλά – ουσιαστικά  παραμένει ίδιο με εξαίρεση τα κρύσταλλα στα φωτιστικά σώματα.

  Τα όργανα είναι επίσης “σοβαρά” και “αυτοκινητάδικα” με αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει ένα ψηφιακό πάνελ με αρκετές ενδείξεις.

  Συνολικά, η αισθητική του MP3 είναι πιο μετρημένη και πιο ποιοτική σε σχέση με τον προκάτοχό του, βγάζοντας προς τα έξω μια σοβαρότητα, ξεφεύγοντας λίγο από το νεανικό του Yourban.

  Σχόλια

  Σχόλια