Και Εγένετο Φως: Έξυπνοι Καινοτόμοι Προβολείς Opel

  Η Opel προσφέρει προηγμένα συστήματα φωτισμού όχι μόνο με τα Insignia, Astra και Corsa, αλλά και σε άλλες κατηγορίες της αγοράς.

  • Μία ‘λαμπρή’ ιδέα: IntelliLux LED® matrix light στα Corsa, Astra και Insignia

  • Άπλετο φως!: βέλτιστη ορατότητα με σύστημα AFL βασισμένο σε LED

  • Εξοικονόμηση ενέργειας: Η μεσαία σκάλα καταναλώνει μόλις 13 Watt ανά προβολέα

   

  Ήρθε και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου: την Κυριακή από 26 προς 27 Οκτωβρίου, οι δείκτες του ρολογιού  γυρίσαν μια ώρα πίσω, στη χειμερινή ώρα. Για πολλούς οδηγούς αυτό σημαίνει ότι οι καθημερινές μετακινήσεις τους προς και από τη δουλειά θα γίνονται στο σκοτάδι για τους επόμενους μήνες. Οι οδηγοί αυτοκινήτων Opel, όμως, δεν χρειάζεται να ανησυχούν – τα Corsa, Corsa-e, Astra και Insignia είναι άριστα προετοιμασμένα για οδήγηση στο σκοτάδι με το σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix. Μετά την κατηγορία των συμπαγών μοντέλων, η Γερμανική μάρκα φέρνει τώρα την προσαρμοζόμενη, αντιθαμβωτική, full LED φωτεινή δέσμη στη μικρή κατηγορία, συνεχίζοντας τον εκδημοκρατισμό μιας τεχνολογίας που, μέχρι πρότινος, αποτελούσε προνόμιο των μεγάλων και πολυτελών μοντέλων.

  Προβολείς full LED με πολυάριθμες αυτόματες λειτουργίες υιοθετούνται και από τα Grandland X και Mokka X. Επιπλέον, ενεργειακά αποδοτικοί προβολείς LED, που συμβάλλουν στην περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2, διατίθενται προαιρετικά με τα Astra, Corsa και Crossland X.

  Ακριβής κατανομή φωτεινής δέσμης.

  Το σημερινό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® θεωρείται μακράν ανώτερο των συμβατικών ή xenon συστημάτων, καθώς είναι ακριβέστερο και ισχυρότερο. Οι «έξυπνοι» προβολείς αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Μόλις το αυτοκίνητο απομακρυνθεί από μία αστική περιοχή, οι προβολείς matrix ενεργοποιούν αυτόματα τη μεγάλη σκάλα φώτων και προσαρμόζουν συνεχώς το μήκος και την κατανομή της φωτεινής δέσμης, ανεξάρτητα εάν το Corsa, το Astra ή το Insignia κινείται στον αυτοκινητόδρομο, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και ετοιμάζεται να στρίψει. Ανάλογα με το μοντέλο, οκτώ, 16 ή 32 μονάδες LED προσαρμόζονται άμεσα και αυτόματα στις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας. Μεμονωμένα LED απενεργοποιούνται σε κλάσματα δευτερολέπτου, ώστε η νύχτα να γίνεται μέρα, χωρίς το φως να είναι εκτυφλωτικό για τους άλλους οδηγούς.

  Κάθε προβολέας LED matrix έχει εμβέλεια μέχρι 400 μ. – μεγάλο πλεονέκτημα γι’ αυτή την εποχή του χρόνου, κυρίως όταν άγρια ή αδέσποτα ζώα διασχίζουν το δρόμο. Με τέτοιο φωτισμό, γίνονται αντιληπτά νωρίτερα και ο οδηγός να έχει στη διάθεσή του περισσότερο χρόνο για να αντιδράσει.

   

  Λειτουργία φωτισμού κατά περίπτωση.

  Η Opel προσφέρει προηγμένα συστήματα φωτισμού όχι μόνο με τα Insignia, Astra και Corsa, αλλά και σε άλλες κατηγορίες της αγοράς. Τα Grandland X και Mokka X, για παράδειγμα, διαθέτουν προσαρμοζόμενη τεχνολογία AFL LED που λειτουργεί μέσω κάμερας. Οι προβολείς LED ελέγχουν την κατανομή της φωτεινής δέσμης και προσφέρουν βελτιωμένη λειτουργικότητα συγκριτικά με τα προηγούμενα συστήματα φωτισμού. Χάρη στην αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων, ο οδηγός δεν χρειάζεται να την ενεργοποιεί / απενεργοποιεί ο ίδιος ώστε να μην ενοχλούνται οι υπόλοιποι οδηγοί . Οι προβολείς AFL LED διαθέτουν μέχρι οκτώ λειτουργίες φωτισμού, για συνθήκες πόλης, επαρχιακών δρόμων, αυτοκινητοδρόμων, στροφής και στάθμευσης, καθώς και υποβοήθηση μεγάλης σκάλας και αυτόματη μείωση έντασης φωτισμού.

  Κορυφαία ενεργειακή απόδοση και φωτεινότητα.

  Για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2, η Opel προσφέρει επίσης πολύ αποδοτικούς προβολείς LED με το νέο Astra και το νέο Corsa. Κάθε προβολέας καταναλώνει από 13 μέχρι 14 Watt μόνο στη λειτουργία της μεσαίας σκάλας, εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 80% συγκριτικά με τους λαμπτήρες αλογόνου. Με τη συνδρομή μιας ειδικής τεχνολογίας κατόπτρου, οι προβολείς LED κάνουν τη νύχτα μέρα.

   

  Δελτίο Τύπου

  Σχόλια

  Σχόλια